Har du erfarenhet av självständigt arbete som fastighetstekniker? Är du en problemlösare med stort tekniskt intresse? Läs då vidare och ansök till tjänsten som fastighetstekniker!

FÖRETAGSPRESENTATION:

Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment Grade-rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER

Till Samhällsbyggnadsbolaget Förvaltning i Sverige AB söker vi nu en fastighetstekniker att ansluta till deras välfungerande grupp i Växjö. SBB äger, förvaltar och utvecklar bostadsfastigheter i Sverige och de finns på ett större antal orter runt om i landet. SBB arbetar med långsiktiga samarbeten och deras vision är att vara en naturlig och pålitlig samarbetspartner för sina kunder. I rollen som fastighetstekniker kommer du att ansvara för två olika närliggande bostadsområden med cirka 600 lägenheter. Du ansvarar för den löpande driften och felavhjälpande underhåll på dina fastigheter. I rollen som fastighetstekniker kommer du framförallt att:

 • Ansvara för både den inre och yttre miljön för fastigheterna
 • Ta emot och ta helhetsansvar för felanmälningar och att de åtgärdas
 • Ansvara för tekniska installationer
 • Genomföra rutinmässiga ronderingar och kontroller av fastigheterna
 • Ansvara för energioptimering av dina fastigheter
 • Utföra lägenhetsbesiktningar
 • Arbeta med löpande tillsyn av ventilationssystem, värmesystem och värmepumpar

Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta självständigt i en serviceinriktad roll med eget ansvar för att planera din dag och att utförandet av dina arbetsuppgifter blir utförda på bästa sätt.

KVALIFIKATIONER OCH ERFARENHETER

Vi söker dig som har en positiv, serviceinriktad och problemlösande attityd till dina arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen som fastighetstekniker krävs vidare:

 • Gymnasieutbildning inom teknik, meriterande med eftergymnasial utbildning inom exempelvis el/VVS/styr- och reglerteknik
 • 5 års erfarenhet av liknande tjänst och arbete med specifikt bostadsfastigheter
 • Körkort B
 • God kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska

Som person är du kvalitetsmedveten, ansvarsfull och självgående. Du har en analytisk och ekonomisk förståelse för hur verksamheten bäst ska bedrivas och arbetar alltid med kunden i fokus. Du är vidare en person som vill utveckla verksamheten och kan ta initiativ till förbättringsförslag. Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenhet av energioptimering av fastigheter.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som fastighetstekniker. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQ:s värdegrund och värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald.

ÖVRIGT

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning:
Heltid
Arbetstid:
07.00-16.00
Plats:
Växjö

PerformIQ – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Sara Lindmark på 073-353 75 21. Skicka in din ansökan redan idag till [email protected] då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!