Morphics dotterbolag AccaGen har fått en beställning på ett system för vätgasproduktion från verktygstillverkaren JV Bahco Bisov. Systemet skall användas i en ny fabrik i Minsk och värdet på ordern uppgår till EUR 200 000. Kunden JV Bahco Bisov ingår i SNA Europe som är en del av den globala Snap-on koncernen.

JV Bahco Bisov planerar att använda den producerade vätgasen som skyddsgas till en ugn i valsningslinjen för snabbstålproduktion i en ny anläggning i Minsk i Vitryssland. JV Bahco Bisov anger att man valt AccaGen som leverantör på grund av företagets patentsökta teknik för vätgasframställning. Tekniken ger produktionsanläggningen betydande fördelar gällande både stålkvalitet, säkerhet och tillförlitlighet.

”Snap-on är en av världens ledande aktörer när det gäller utveckling och produktion av verktyg, utrustning och andra servicelösningar för professionella användare. Vi är väldigt stolta och glada över att få arbeta tillsammans med JV Bahco Bisov som utgör en viktig del av verktygstillverkningen i koncernen . Intresset för våra lösningar visar tydligt på styrkan i vårt erbjudande”, säger Roberto DallÁra, CEO på AccaGen.

JV Bahco Bisov är ett dotterbolag till SNA Europe som ingår i den internationella Snap-on koncernen. Bacho Bisov är en av de tolv produktionsenheter som SNA Europe har runtom i Europa och produktionen består huvudsakligen av industriella bandsågar för bearbetning av metall och trä. Accagen offererar nu ytterligare anläggningar till andra företag i Snap- on koncernen

Kort om AccaGen
AccaGen är en ledande tillverkare av elektrolysörer för spjälkning av vatten till vätgas och syrgas. Företaget grundades 2003 och har sedan dess nått en världsledande position när det gäller teknik för att lagra energi från förnybara energikällor som sol-, vind- och vågkraft samt biogas. Kärnan i erbjudandet utgörs av högeffektiva, trycksatta patentsökta elektrolysörer som gör det möjligt att spjälka vatten till vätgas och syrgas och lagra gasen under tryck utan ytterligare kompression. Vätgasen kan sedan användas för industriellt bruk, såsom i detta fall, eller som bränsle i Morphics bränslecellsdrivna energisystem.