Amasten Fastighets AB antar Roger Akelius utmaning om att öppna plånboken för att skapa en bättre framtid för barn på flykt. Årets julklapp till personalen på Amasten blir inte ett presentkort eller en julkorg, istället får personalen vara med och bidra till att fler barn får gå i skolan. Amasten antar Roger Akelius utmaning och väljer att istället för att köpa julklappar skänka pengar till Unicef.

-Det känns väldigt bra att tillsammans med personalen vara med och bidra till Unicefs utbildningsinsatser för barn i krisdrabbade områden. Att få en utbildning är början på den viktigaste klassresan i livet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och att avstå från julklappar till förmån för detta kändes självklart. Jag hoppas årets kampanj slår förra årets rekord och jag vill verkligen uppmana fler att anta Roger Akelius utmaning, säger Jan-Erik Höjvall, VD Amasten.

Amastens budget för julklappar är 450 kr per anställd. I år dubblar Jan-Erik Höjvall den budgeten till 900 kr men, väljer istället för att köpa julklappar att skänka pengarna till Unicef. Eftersom att Roger Akelius dubblar insatsen bidrar alltså varje anställd på Amasten med 1 800 kr. Amasten sänker 36 900 kr till Unicef, totalt blir det inklusive Roger Akelius bidrag 73 800 kr till Unicefs utbildningsinsatser för barn på flykt.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Jan-Erik Höjvall, VD, Tel: +46 (0)70-553 80 04, [email protected]

_______________________________________________________________________________

Om Amasten

Amasten är ett fastighetsbolag som äger hyresfastigheter med i huvudsak bostäder, samt till viss del lokaler och kontor. Amastens affärsidé är att förvärva, förvalta och förädla speciellt hyresbostadsfastigheter i mindre och medelstora svenska orter med goda tillväxtmöjligheter och stabil hyresmarknad. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se.

Aktierna i Amasten är listade på Nasdaq First North Premier och bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon 08-528 00 399. www.fnca.se.