Amasten Fastighets AB (publ) har idag tecknat avtal om att förvärva 15 fastigheter med attraktiva lägen i Katrineholm. Affären genomförs i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 296 mkr.

Hyresvärdet på förvärvade fastigheter uppgår till 19,2 mkr. Bostäder utgör 91 procent av hyresvärdet och övrigt utgörs av lokaler och parkeringar. Totalt ingår 249 hyreslägenheter i fastighetsbeståndet. Tillträde bedöms ske 1 november 2021.

         – Amastens första förvärv i Katrineholm, en stad med stabil positiv tillväxt senaste 15 åren och passar väl in i vårt förvaltningskluster för                        effektiv förvaltning av våra 3 000 lägenheter i Mälardalen.  

De förvärvade fastigheterna är i gott tekniskt skick och är belägna på utmärkta lägen runt centralstationen i Katrineholm. Det finns goda förutsättningar för värdeskapande förvaltningen och energieffektiviseringar, säger Mikael Rånes, VD på Amasten Fastighets AB.

Katrineholm är beläget mitt i Mälardalen, inom en timmes bilväg till Eskilstuna, Norrköping, Nyköping och Örebro. Både Stockholm och Linköping nås med tåg på strax under en timme.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Mikael Rånes, VD, Tel: +46 (0)70-975 14 63, [email protected]

Mattias Lundgren, CFO, Tel: +46 (0)70-369 48 00, [email protected]