Amasten sponsrar sedan tidigare Stiftelsen Läxhjälpen, en icke-vinstdrivande stiftelse som bedriver gratis resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Nu utökar Amasten samarbetet med en ny satsning i Sundsvall. 

Vi är oerhört glada samarbetet med Läxhjälpen. Deras program går hand i hand med vårt hållbarhetsarbete, där social hållbarhet är ett av våra fokusområden. De har fantastiska resultat från sina insatser runt om i Sverige och det är extra kul att vara med i uppstarten i Sundsvall, berättar Magnus Jägre, IT- och hållbarhetschef på Amasten Fastighets AB

Vi är i en etableringsfas av vårt Läxhjälpsprogram i Sundsvall, då är det extra viktigt för oss med partners som Amasten. Tack vare Amasten får 15 elever regelbunden läxhjälp på Bergsåkers skola samtidigt som tre högskolestudenter får ett givande extrajobb vid sidan av sina studier. 17 699 elever klarade inte grundskolan förra året, med hjälp av Amasten arbetar vi för att alla elever oavsett bakgrund ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid, berättar Ebba Myrsten, Regionchef Norr på Läxhjälpen.

Läxhjälpen
Stiftelsen Läxhjälpen har sedan starten 2007 etablerat sig i 45 skolor i 11 kommuner. Idag arbetar 320 läxhjälpare och 1140 elever deltar i läxhjälpsprogrammet.  Sedan 2007 har 82 % av eleverna på Läxhjälpen gått vidare till gymnasiet, 90 % har fått ökad studiemotivation och 88% har höjt sitt självförtroende.  

 

Vid frågor, vänligen kontakta

Magnus Jägre, IT- och hållbarhetschef Amasten, Tel: +46 (0)70-560 68 76, [email protected]  

 

Om Amasten
Amasten är ett fastighetsbolag som förvaltar, utvecklar och bygger. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se. Aktierna i Amasten är listade på Nasdaq First North Premier och bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon 08-528 00 399, mail [email protected], hemsida www.fnca.se

Bild från vänster: Alexander Montgomery, Fastighetschef Hubb Norr Amasten, Klas Johansson, Fastighetsutvecklingscontroller Amasten och Magnus Jägre, IT- och hållbarhetschef Amasten.