Amasten har sedan tidigare ett samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen i Sundsvall, där tre högskolestudenter stöttar 15 grundskoleelever efter skoltid. Nu startar Amasten och Läxhjälpen ytterligare ett läxhjälpsprogram i Gävle.

 

– Vi tror att läxhjälp är ännu viktigare nu, i och med Corona, som ställt allting på sin spets. Det ingår i vår sociala hållbarhet att engagera oss lokalt i orter där vi äger fastigheter och vi är relativt nya i Gävle, därför är det extra roligt att kunna erbjuda våra hyresgäster den här typen av stöd, berättar Magnus Jägre, IT- och hållbarhetschef Amasten Fastighets AB.
 

– Läxhjälpsprogrammet riktar sig till de skolor och elever som behöver det som mest. Vår målgrupp riskerar att hamna ännu längre efter i och med den turbulenta våren. Därför känns det extra kul att få starta upp vår verksamhet i Gävle tillsammans med Amasten just nu, säger Ebba Myrsten, regionchef norr Stiftelsen Läxhjälpen

 

Om Läxhjälpen

Läxhjälpen finns redan i 11 kommuner och i städer som Stockholm, Norrköping, Malmö, Göteborg, Umeå och Sundsvall. Läxhjälpsprogrammet når i dagsläget ut till över 1 000 elever. Det senaste läsåret fick 72 % av Läxhjälpens elever gymnasiebehörighet, elever som i början av året riskerade att inte klara av grundskolan. 89% av eleverna fick ökat självförtroende och 87% av eleverna ökad lust att studera vidare.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Magnus Jägre, IT- och hållbarhetschef Amasten Fastighets AB, [email protected], 072-560 68 76

Ebba Myrsten, regionchef Norr, Stiftelsen Läxhjälpen, [email protected] , 072-301 69 70
 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 september 2020 kl. 10.10 CET