Morphic Technologies dotterbolag Dynamis AB har erhållit en strategisk order på SensActive från Lesjöfors Fjädrar AB. SensActive är Dynamis egenutvecklade materialhanteringssystem och skall användas för uppmätning av spiralfjädrar.

Med SensActives laserscanner mäts fjäderns geometri beröringsfritt i tre dimensioner och jämförs med ritningsunderlag för att säkerställa att fjädern uppfyller de toleranskrav som kunden ställer

”SensActive kommer att underlätta betydligt i vårt kvalitets- och utvecklingsarbete vid produktion av bilfjädrar”, säger Björn Persson, VD Lesjöfors Fjädrar AB.

Ordern är den första på SensActive-systemet som lanserades på Tekniska Mässan i Stockholm 3-6 oktober 2006. Lanseringen ådrog sig stort intresse från ett stort antal aktörer inom skilda verksamheter.

Eric Lennermark, försäljningschef på Dynamis säger i en kommentar: ”Lanseringen av vårt materialhantringspaket SensActive går mycket bra och det är glädjande att vi nu har erhållit en första order på produkten”. Eric fortsätter: ”SenActive är en unik produkt för automatiserad komponenthantering och vi ser en rad olika användningsområden. Ordern från Lesjöfors visar bara på ett av flera sätt att använda produkten. Störst potential tror vi att SensActive har för så kallad ‘Bin Picking’, dvs att plocka osorterat material direkt från pall för att exempelvis betjäna en bearbetningsmaskin eller utföra ett monterings eller packningsmoment.”
Lesjöfors Fjädrar AB (ett dotterbolag till Lesjöfors AB) är en ledande tillverkare av fjädrar till bl.a fordon och övrig verkstadsindustri. Fabriken i Lesjöfors anses som en av Europas modernaste och effektivaste fjäderfabriker.

Läs mer om SensActive på www.dynamis.se/sensactive