Exergy Fuel Cells, dotterbolag till Morphic Technologies AB, har inlett ett samarbete med Narbonne Accessoires i Narbonne, Frankrike avseende exklusiv distribution av Exergys bränsleceller för husvagnar i Narbonne Accessoires distributionsnät i Frankrike och Spanien.

Narbonne Accessoires är den ledande distributören av tillbehör för husvagnar i Frankrike och Spanien. Efter verifiering och godkännande av produkterna kommer Narbonne Accessoires, i samarbete med Exergy att introducera Exergys bränslecellssystem genom följande marknadsaktiviteter:

– Installera ett system i varje affär för att demonstrera produkten och dess teknologi,
– utbilda sina försäljare på bränslecellens fördelar jämfört med konventionella system,
– hålla bränslepatroner tillgängliga som lagervara i sina affärer,
– kommunicera Exergy’s varumärke i Narbonne’s katalog (400 000 ex) och i fransk och spansk press,
– introducera bränslecellen på mässor för husvagnar i Paris (Le Bourget i september 2009) och i Barcelona (oktober 2009).

“Detta avtal innebär ett verkligt genombrott för bränsleceller för husvagnar. För Exergy är det en stor framgång att ha blivit utvald av en ledande distributör av husvagnstillbehör som Narbonne Accessoires säger,” Angelo D’Anzi, VD för Exergy Fuel Cells.

Morphic Technologies har utvecklat energisystem för olika ändamål baserade på bränsleceller och teknologier för energiomvandling i sina dotterbolag Exergy Fuel Cells, Helbio och Accagen, efter förvärvet av dessa bolag 2007. Flera av dessa produkter är nu redo för kommersialisering och serietillverkning.

“Detta samarbete följer vår strategi. Bränslecellens modulära uppbyggnad innebär att den enkelt kan modifieras till denna kundanpassade husvagnsprodukt. Varje produkt har sin etablerade marknadskanal, och för en produkt som denna är Narbonne en idealisk partner, eftersom all infrastruktur redan är på plats, inklusive den viktiga kundservicen,” säger Martin Valfridsson, VD och koncernchef för Morphic Technologies.