Idag börjar de första bostadsrättsinnehavarna att flytta in i Turbinhallen – ett bostadsprojekt som produktionsstartades under 2015 i Gustaf de Lavals industrifastighet från 1911.
Fastigheten är belägen tio minuter från Slussen, i en naturskön miljö och med närhet till Saltsjöbanans Järla Station och kollektivbussar. Projektet består av 205 prisvärda bostads-rätter med ett till fem rum plus kök, och präglas av en modern industrikänsla i form av karaktärstarka, funktionella bostäder, varav en del även är etagelägenheter med hela 4,5 meter i takhöjd och med terrass samt radhus med egen uteplats. Samtliga lägenheter har tillgång till marknadens snabbaste bredband 1000/1000 Mbit/s och gemensamhets-funktioner finns i form av inomhusspa och gym. Inflyttningen sker successivt och sista inflyttning är beräknad till andra kvartalet 2018.

Ett femtontal förväntansfulla bostadsrättsinnehavare flyttar idag in i Turbinhallen – ett bostads-projekt som påbörjades under 2015 i Gustaf de Lavals fabriksfastighet från 1911. För att skapa harmoni i kvartererat och bevara fastighetens unikitet har SSM genomfört ett varsamt arbete för att förädla den befinliga fastigheten samtidigt som nya delar har hämtat inspiration av den historiska byggnaden.

Projektet är beläget i en naturskön miljö vid Järla Sjö och Nacka naturreservat samt med närhet till service och shopping i Sickla köpområde. Via Saltsjöbanans Järla Station samt kollektivbussar kan de boende ta sig till Stockholm city och knutpunkten Slussen på tio minuter.

Projektet består av 205 prisvärda bostadsrätter och präglas av en modern industrikänsla i form av karaktärsstarka och funktionella bostäder, varav en del även är etagelägenheter med 4,5 meter i takhöjd och med terrass samt radhus med egen uteplats. Total BOA uppgår till 12 871 m²
och bostäderna består av ett till fem rum och kök. BOA varierar mellan 33 – 141 m², varav merparten har en bostadsyta om 33 – 65 m². Samtliga lägenheter har tillgång till marknadens snabbaste bredband 1000/1000 Mbit/s och gemensamhetsfunktioner finns i form av inomhusspa och gym. Inflyttningen sker successivt och sista inflyttning är beräknad till andra kvartalet 2018.  

– I projektet Turbinhallen har vi satsat på att bevara fastighetens industriella arv vilket har resulterat i ett karaktärsstarkt boende till en rimlig kostnad, bara tio minuter från Slussen, säger Mattias Roos VD & koncernchef för SSM.

Projektet är ett samarbete mellan SSM och Profi Fastigheter AB.

För mer information om projektet Turbinhallen och för intresseanmälan till SSM:s övriga bostadsprojekt, läs vidare på www.ssmliving.se

För mer information, vänligen kontakta:
Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- & IR-chef            
Telefon: +46 (0)761-65 17 71
E-post: [email protected]
Twitter: @AnnCharlotteSSM

Om SSM Holding AB (publ)      
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är den ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i oktober 2017 finns cirka 6 500 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivingroup.com