Idag genomfördes ett symboliskt första spadtag för SSM:s projekt The Lab, beläget i Solna. Första spadtaget togs av ordförande i kommunstyrelsen och gruppledare, Pehr Granfalk (M).

I området Ingenting i Solna stad skapar SSM nu 266 st nya bostadsrätter inom projektet The Lab. Projektet har ett intressant läge med goda kommunikationer och närheten till stadens puls. Utöver de 266 st bostadsrätterna erbjuds kunderna i projektet en gemensam solterrass med grill, en gemensam relaxavdelning, ett kommersiellt gym i fastigheten samt utegym på gården. Ingentingområdet är ett område med stark kulturhistoria. Området som ursprungligen ritades av arkitekten Gunnar Asplund, genomgår för närvarande en omfattande omvandling från tidigare verksamheter till en modern stadsdel. I framtiden kommer området innehålla både verksamheter, bostäder, kontor, restauranger och service.

Intresset för projektet har varit mycket stort och alla lägenheter är idag sålda. The Lab innehåller lägenheter i storlekarna 1-3 ROK, 38 kvm – 83 kvm. Inflyttning beräknas ske med start under 2016.

 The Lab är vårt första bostadsprojekt i Solna. Vi är mycket glada över det enorma intresse som projektet har genererat hos våra kunder. Solna är en spännande kommun som under många år haft en stark tillväxt. Solna har också en ovanligt expansiv satsning på nyproduktion av bostäder och skapande av nya stadsmiljöer, det är viktiga aspekter för oss och våra kunder. Vi är väldigt glada över att vara en del av den mycket inspirerande framtid som Solna nu står inför säger Mattias Roos, VD, SSM.

– The Lab blir en del av de nya och spännande bostadsområden som växer fram i Huvudsta. Det ökar områdets och Solnas attraktivitet och bidrar till en trevligare och mer tillgänglig boendemiljö, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Under 2013 startade SSM byggnation av 369 lägenheter i tre projekt. Under 2014 kommer bolaget att starta produktion av 512 lägenheter i två projekt. Alla dessa lägenheter har utvecklats för bolagets kundsegment morgondagens stockholmare. Efterfrågan på funktionellt designade lägenheter i rätt storlek och lägen har varit och är fortsatt stark.

För ytterligare information kontakta:

Mattias Roos, VD SSM, tel 0706-185199