Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

Förvaltare med bostadserfarenhet till SBB Stockholm Södra

Tycker du om att jobba med stor frihet och stort eget ansvar? Gillar du att jobba med värdeskapande åtgärder för att höja fastigheternas marknadsvärde? Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Vi fortsätter växa och behöver nu förstärka teamet i Stockholm-Mälardalen med en erfaren bostadsförvaltare till vårt bestånd i Stockholm Södra. Vill du följa med oss på vår spännande resa?

Tjänsten
Du ansvarar för ett bestånd om ca 500 lägenheter som framförallt finns i Södertälje men även söder om söder och i Nacka. Du har personalansvar för en uthyrare och två fastighetstekniker.

Som förvaltare arbetar du löpande med både intäkts- och kostnadssidan i våra fastigheter och du ansvarar för att lagregler och myndighetskrav uppfylls. På intäktssidan innebär det bland annat att initiera projekt kring standardhöjande renoveringar med stöd av interna projektledare och på kostnadssidan har du fokus på driftnettot.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

 • Ansvar för fastighetsportföljens ekonomi, budgetering, uppföljning och resultat
 • Ansvar för uthyrning och utveckling av egen fastighetsportfölj
 • Kundansvar med löpande kundvård i egen fastighetsportfölj
 • Ansvar för projektkostnadsuppföljning i egen fastighetsportfölj
 • Ansvar för energiuppföljning och energioptimering i samråd med teknisk förvaltare
 • Ansvara för att myndighetskrav uppfylls ex OVK, Köldmedia och SBA samt försäkringskrav i samråd med teknisk förvaltare
 • Personalansvar och arbetsledning fastighetstekniker
 • Kontakt med hyresgäster
 • Övergripande ansvarig för teknisk förvaltning inkl energifrågor men med stöttning av en teknisk förvaltare

Du rapporterar till regionchefen för Stockholm-Mälardalen och ingår i regionledningen. Placeringen är på vårt kontor i Södertälje.

Vi erbjuder
Du kommer till ett expansivt entreprenörsdrivet börsbolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får stort eget ansvar och frihet i rollen. Hos oss jobbar du både högt och lågt och vi har en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur.

Kvalifikationer och erfarenheter

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller teknik med inriktning på fastighet
 • Gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning från bostäder
 • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk rapportering
 • Erfarenhet som chef
 • Kunskap i hyres- och entreprenadjuridik
 • Övergripande förståelse för tekniken i fastigheterna
 • Hög IT-mognad
 • Körkort

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att leverera resultat och bidra till utveckling. Du är affärsmässig, social och serviceinriktad med förmåga att sätta gränser och ställa krav. Du har god problemlösningsförmåga och kommer med förslag och idéer. För att trivas hos oss bör du vara flexibel gällande förändringar och ha förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 15 augusti 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Sök tjänsten här

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21 eller rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Proper People är ett rekryteringsföretag specialiserat på att stödja bolag att nå sina affärsmål genom ledarstödd rekrytering, personbedömningar och konsultförmedling främst av chefer och specialister inom fastighetsbranschen. Läs mer på www.properpeople.se.