Idag, den 15 november, inviger Amasten Sveriges första Riki-hus, Vätten 2, på Näckens väg 27 i Umeå. Jan-Erik Höjvall, VD Amasten Fastighets AB, inviger huset tillsammans med Umeå kommuns kommunalråd Hans Lindberg. 

–          Vi har jobbat med det här konceptet i mer än tre år och det är fantastiskt kul att se det första färdiga Riki-huset här idag, Jan-Erik Höjvall, VD Amasten Fastighets AB

I augusti anlände de 44 lägenheterna till Umeå hamn, nästan helt inflyttningsklara, inredda med kök, toalett, speglar och allt. Sedan dess har taket byggts och monteras och fasaden har satts på plats. Idag är huset helt klart för hyresgästerna att flyttar in.

          Umeå har bostadsbrist och det här är ett innovativt sätt att bygga, snabbt och med god kvalité. Det är ett bra komplement till vårt övriga bostadsbyggande i kommunen. Vi ser fram emot att våra hyresgäster flyttar in och att följa projektet vidare, berättar Hans Lindberg, KSO Umeå Kommun.


Efter en lyckad premiär är det projektstart för hus två i Tomtebo, Vätten 3, med ytterligare 33 lägenheter. Vätten 3 planeras vara inflyttningsklart till hösten 2019.

För mer information:
Jan-Erik Höjvall, VD Amasten, +46 (0)70-553 80 04, [email protected]
Malin Arnbom, Kommunikationsansvarig Amasten, +46 (0)70-275 16 72, [email protected]