Morphics Technologies VD Jonas Eklind mottog igår Deloitte och Svenska Riskkapitalföreningens första pris som Sveriges snabbast växande teknologiföretag. Med en tillväxt på 10 839 procent under de fem senaste åren kvalificerar sig även Morphic till 2008-års uttagning om utmärkelsen Europas snabbast växande företag.

Teknologi är en viktig drivkraft i den svenska ekonomin. För att ge ett erkännande till svenska teknologiföretags framgångar anordnar Deloitte i samarbete med Svenska Riskkapitalföreningen en årlig utmärkelse till de snabbast växande företagen i Sverige – Sweden Technology Fast 50. Första pris gick i år till Morphic Technologies. Tillväxten mellan åren 2003/04- 2007/08 uppgick till 10 839 procent, att jämföra med andra- pristagaren, mjukvaruföretaget TAT The Astonishing Tribe, som hade en tillväxt om 6 089 procent.

”Vi är mycket glada över utmärkelsen. Vi har totalt, på cirka 24 månader, sålt storskalig vindkraft för mer än 1 miljard kronor För tre år sedan omsatte koncernen cirka 39 miljoner kronor och var ett regionalt teknikutvecklingsföretag med bas i Värmland. Sedan dess har koncernen utvecklats snabbt. Idag är vi en global koncern med verksamhet i Japan, Italien, Schweiz, Grekland, Norge och i Sverige. Vi bygger även upp försäljningsverksamhet i USA Korea samt i Kina. I vår tremånadersrapport för innevarande räkenskapsår uppgick koncernens samlade orderstock till cirka 1 021,6 MSEK och offertstocken överstiger 6 miljarder kronor. Vår fortsatta tillväxt förväntas ge skalfördelar och skall ske i kombination med prioritering på lönsamma affärer och kostnadsmedvetenhet”, säger Jonas Eklind, VD och koncernchef, för Morphic Technologies AB.

På kort tid har även Morphic utsetts av WWF, världsnaturfonden, till en av tolv klimatentreprenörer som skulle kunna utvecklas till en svensk exportsuccé och samtidigt bidra till en drastisk minskning av koldioxidutsläpp. Morphic erhöll även i januari 2008 av Maud Olofsson Centerpartiets miljöpris med motiveringen att Morphics verksamhet stämmer väl överens med det som Centerpartiet lyfter fram i sin miljöpolitik. Morphic är även med på amerikanska energimyndighetens ”One Big Thing”-lista över intressanta miljöbolag.

För mer information, kontakta:
Johannes Falk, IR-chef, Morphic Technologies AB (publ)
Tel: +46 (0)70-676 73 93
E-mail: [email protected]