Morphic Technologies dotterbolag Dynamis AB har erhållit en order från Haldex Brake Products AB på sitt materialhanteringssystem SensActive.

SensActives funktioner för bin-picking kommer att användas i ett komplett materialhanteringssystem, integrerat i Haldex produktionsprocess. Ordern innebär ett totalansvar för Dynamis som systemintegratör. Systemet skall levereras under hösten 2007.

SensActive identifierar och hanterar osorterade detaljer. Systemet möjliggör att med robot plocka och hantera ett objekt direkt från pall (bin-picking) vilket tidigare varit omöjligt. Objekten kan ligga helt osorterat i emballaget, även i höjdled, eftersom en tredimensionell mätteknik används. Tekniken som är den enda av sitt slag i världen förväntas sätta ny standard inom verkstadsindustrin vid materialhantering/bearbetning.

”Dagens order är ett bevis på att kunderna uppmärksammat möjligheterna med vårt materialhanteringssystem. Det glädjer oss extra att Haldex som en global tillverkare av produkter till commercial vehicles visat oss förtroendet som ansvariga systemintegratörer. Haldex Brake Products AB är först ut att välja vår 3D materialhantering med SensActive framför konventionella hanteringssystem. Vår teknik för bin-picking andas innovation och nytänkande som möjliggör mer effektiv och mindre utrymmeskrävande hantering av komplexa detaljer jämfört med tidigare alternativ”, säger Anders Reyier, VD på Dynamis AB.

Dynamis lanserade SensActive hösten 2006 och har hittills sålt fristående system avsett för dimensionskontroll

Haldex Brake Products ingår i den svenska industrikoncernen Haldex (www.haldex.se) som tillhandahåller egenutvecklade fordonstekniska lösningar inom olika nischer till den globala fordonsindustrin.