SSM har förvärvat fastigheten Kv Provröret 2 i Sundbyberg. Fastigheten, som beräknas innehålla ca 50 bostadsrätter, förvärvades med färdigt bygglov från Borohus under september.

Vi på SSM vill bygga citynära och prisvärda bostäder för vår målgrupp, morgondagens stockholmare. Det är en ung, urban målgrupp som ofta utnyttjar stadens utbud av nöjen och restauranger. Därför är det viktigt för dem att snabbt kunna ta sig in till city. Kommunal transport från fastigheten till city tar mindre än 30 minuter – precis vad vår målgrupp vill ha.

– Det känns spännande att vi med detta projekt nu kan etablera oss i Sundbyberg. Vår ambition är att genom detta och fler kommande projekt vara en stark aktör och samarbetspartner till kommunen i deras strävan att utveckla framtiden Sundbyberg, säger Mattias Roos, VD på SSM.

Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande välkomnar SSM Bygg och Fastighets AB som ny bostadsutvecklare i Sundbyberg.

– Sundbybergs stad är Sveriges snabbast växande kommun sedan 2011, med en tillväxt på 4-5 procent varje år. Vi har höga ambitioner i stadsbyggandet och det är viktigt med många aktörer som vill vara med och bidra. Jag är glad för att SSM vill vara med och långsiktigt bidra till Sundbybergs fortsatta positiva utveckling.

Projektet kommer att marknadsföras under namnet ”The Tube”, försäljningsstarten är planerad till februari 2016 med efterföljande produktionsstart under våren 2016. Lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning till hösten 2017.

För ytterligare information kontakta:
Mattias Roos, VD, 0706-185 199