Nu går arbetet med att förnya Centralkvarteret i Järla Sjö in i nästa fas. Intresset för att bo i de nyproducerade bostadsrätterna som nu lanseras under namnet Turbinhallen är rekordstort. Inför försäljningsstarten den 11:e oktober har fler än 5 000 personer anmält sitt intresse till de drygt 200 bostäderna.

Bostäderna som SSM tillsammans med fastighetsägaren Profi Fastigheter kommer att utveckla öppnar upp Järla Sjö för fler människor och skapar ännu bättre förutsättningar för en hållbar och levande stadsdel. Projektet innehåller drygt 200 bostadsrätter, varav cirka 70 % är ettor och tvåor. Lägenheterna präglas av yteffektivitet och funktionalitet. Inflyttningen är planerad från sommaren 2017.

– Turbinhallen är ett attraktivt bostadsprojekt, vi har aldrig haft så stort intresse för ett enskilt SSM-projekt vid försäljningsstart. Det är förstås otroligt roligt att så många värdesätter kvalitéerna i våra bostäder kombinerat med den unika bostadsmiljö som Järla Sjö erbjuder. Vi har under utvecklingen av detta projekt varit måna om att behålla den gamla industrikänslan som finns i den fantastiska byggnad som står där idag, säger Mattias Roos, VD på SSM.

Turbinhallen är ett bra exempel på hållbar fastighetsutveckling där fler bostäder skapas genom förtätning av befintlig stadsmiljö samt intill befintlig och kommande kollektivtrafik. Utseendemässigt har stor vikt lagts vid att bevara byggandens industriella- och historiska arv. De delar som tillförs är starkt präglade av husets arkitektur och karaktär för att skapa en harmoni i hela kvarteret och området.

– För oss är utveckling detsamma som förbättring. Med Turbinhallen ersätter vi en relativt stängd affärsverksamhet med att öppna upp Järla Sjö för betydligt fler människor. Genom att behålla och utveckla befintlig service samtidigt som vi skapar ytor för förskola kommer Turbinhallen bidra till att höja Järla Sjös bostadskvalitet på ett mycket positivt sätt, säger Thomas Sipos, Profi Fastigheter.

För ytterligare information kontakta:
Mattias Roos, SSM, 0706-185 199

Thomas Jonasson, Profi, 0702-938 846