Västerhaninge förvandlas till en attraktiv och modern stadsdel när Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (Samhällsbyggnadsbolaget”), HSB och K2A i samarbete utvecklar centrum. Totalt ska 1 500 bostäder byggas i området.

          Haninge är en intressant del av Stockholmsområdet och det ska bli roligt att samarbeta med övriga parter för att utveckla Västerhaninge centrum, samtidigt som vi behåller byggrätter för egen utveckling och i samägt bolag med Innovation Properties, säger Ilija Batljan VD för Samhällsbyggnadsbolaget.

Närheten till Stockholm med väl utbyggd kollektivtrafik och naturen inpå knuten gör området till ett spännande utvecklingsprojekt.

          Vi ser fram emot att vara med och utveckla ett attraktivt område kring Västerhaninge centrum tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget. HSB ser en stor potential i området och möjligheten att erbjuda våra bosparare drygt 400 prisvärda bostäder i centralt läge med utmärkt kommunikation och tillgång till närservice, säger Jonas Erkenborn VD HSB Bostad.

          För oss som bostadsutvecklare och fastighetsägare är Haninge kommun mycket intressant. Kommunen erbjuder en god boendemiljö med natursköna omgivningar och är i stark utveckling, inte minst genom de utmärkta kommunikationerna som möjliggör effektiv arbetspendling, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

För kommunens del är utvecklingen av Västerhaninge centrum en viktig del av Haninges tillväxt.

          Med fler bostäder kan Västerhaninge centrum bli en levande stadsmiljö där människor fikar, handlar och umgås, utöver att vara en viktig knytpunkt för kollektivtrafik, säger Meeri Wasberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Detaljplanearbetet pågår med samråd planerat till vintern 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, 070 518 39 67, [email protected]