Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter. Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se

SBB söker en Förvaltningsadministratör Samhällsfastigheter Stockholm

Vill du arbeta på ett expansivt och framåtriktat fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 105 miljarder?

SBB fortsätter att växa och behöver utöka organisationen med en förvaltningsadministratör till samhällsfastighetsteamet i Stockholm, Nacka. Verksamheten präglas av ett högt tempo, positiv anda och ett självständigt arbete. SBB söker en driven och positiv person som trivs med ett omväxlande arbete i ett expansivt företag.

Tjänsten

I rollen som Förvaltningsadministratör kommer du att arbeta med de flesta frågor som kan uppkomma inom SBB:s förvaltning. Du kommer ha ett antal mer administrativa arbetsuppgifter att utföra självständigt men dessutom stötta övriga i teamet med avtalsskrivning, uthyrning och diverse andra uppgifter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Hantera hyresavtal, uppsägningar, överlåtelser, p-platser, garage, förråd mm
 • Kontraktsskrivning
 • Uthyrning av mindre lokaler, förråd samt garage-och parkeringsplatser
 • Marknadsföring av vakanta lokaler
 • Samordna och ansvara för hyresgästkommunikation och information
 • Vara delaktig i budgetarbete
 • Säkerställa uppgifter i hyressystem inför avisering
 • Årliga avräkningar, löpande fakturahantering o inkassohantering
 • Medverka i företagsgemensamma forum för bolagets administratörer

Din bakgrund och person

 • Minst 3 års erfarenhet som hyresadministratör/uthyrare på ett förvaltande bolag
 • Vana i att arbeta i olika fastighetssystem
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Goda kunskaper inom hyresjuridik

Du är en person som har kunden i fokus, engagerad och självgående, du gillar struktur och är noggrann och van att planera ditt arbete och din tid på ett effektivt sätt.  Vi tror att du har god förståelse för juridiska processer samt mycket goda kunskaper i hyreslagen. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid att du har en prestigelös inställning och kan hugga i där det behövs. Som person är du ambitiös, drivande och tydlig i din kommunikation.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV så snart som möjligt, dock senast den 15 augusti 2021. Märk ansökan med Förvaltningsadministratör.

Sök tjänsten här

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor är du välkommen att kontakta Reza Rad, ansvarig rekryteringskonsult, på [email protected] eller 010-16 00 640. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt