Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete.

Genom SBB:s stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se.  

SBB söker en Projektchef Samhällsfastigheter till Region Stockholm

Vill du arbeta på ett expansivt och framåtriktat fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på över 100 miljarder?

SBB fortsätter att växa och behöver utöka organisationen med en projektchef till samhällsfastighetsteamet i Stockholm, Nacka. Verksamheten präglas av ett teamwork, högt tempo och ett självständigt arbete. SBB söker en affärsmässig, noggrann och strukturerad person som trivs med ett omväxlande arbete i ett expansivt företag.

Ledarskapet i teamet beskrivs som coachande, lyhört, lättsamt och närvarande. Kulturen i teamet kännetecknas av prestigelöshet, hög nivå av samarbete och samverkan samt goda relationer.

Tjänsten

I rollen som Projektchef kommer du att leda och ansvara för en portfölj av projekt från Uppsala i norr till Södertälje/Nykvarn i söder. Projektportföljen är varierande, vilket innefattar nyproduktion, ombyggnation- och tillbyggnationsprojekt i storleken 10 – 300 miljoner kronor.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av

  • Projektansvarig för samtliga pågående projekt i regionen
  • Tillsättning av resurser inom projektorganisationen och inköp av konsulttjänster
  • Ta fram kostnads- och projektkalkyler
  • Utveckla och söka nya projektmöjligheter genom bevakning olika markanvisningar
  • Bidra till utvecklingen av SBB:s projektverksamhet

Din bakgrund och person

  • Minst 10 års branscherfarenhet från både entreprenad- och fastighetsbolag, varav minst 5 års erfarenhet som projektledare/projektchef
  • Goda kunskaper inom AB/ABT och ABK
  • Goda kunskaper inom BBR och PBL
  • Eftergymnasial utbildning, civil- eller högskoleingenjör
  • Meriterande om du har genomfört flertalet projekt inom samhällsfastighetssegmentet

Du är en person som affärsmässig och självgående, du gillar struktur och är noggrann, van att planera och prioritera ditt arbete och din tid på ett effektivt sätt. Vi tror att du har hög socialkompetens, kunden i fokus och till naturen en problemlösare.

Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar SBB med Linkz. Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2021.

Ansök här

Har du frågor är du välkommen att kontakta Reza Rad, ansvarig rekryteringskonsult, på [email protected] eller 010-16 00 640. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.