Erfaren Förvaltare Bostad till SBB
Är du en prestigelös, trygg ledare som lockas av att ha stora mandat och högt i tak?  Vi söker en självgående, framåtlutad förvaltare som vill vara med och utveckla organisationen!

Om Samhällsbyggnadsbolaget
Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment Grade-rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter. För mer information gå in på www.sbbnorden.se.

Din roll som Förvaltare
SBB söker nu en förvaltare till bostadsfastigheter inom Region Mitt. Här
erbjuds du ett brett och självständigt arbete i en organisation som kännetecknas av snabba beslut, flexibilitet och stor möjlighet att påverka.

I rollen som förvaltare är du spindeln i nätet. Du har ett helhetsansvar för fastighetsportföljens ekonomi, budgetering, uppföljning och resultat och arbetar löpande med förvaltningen av densamma. Som förvaltare leder du och upphandlar underhåll, ombyggnader och hyresgästanpassningar i projekt med stöd av interna och/eller externa projektresurser. I rollen som förvaltare kommer du ha personalansvar för fastighetstekniker, uthyrare samt fastighetsskötare. Du ansvarar för mål- och utvecklingssamtal, attestering samt lönesättning. Du har god kontakt med leverantörer, entreprenörer och kommuner och är en duktig förhandlare. Du ser ekonomiska sammanhang utifrån affär och affärsrelaterade principer samt analyserar och drar korrekta slutsatser.

Arbetsuppgifter i urval:
• Budgetering och prognos av intäkter och kostnader, samt uppföljning av fastighetsportföljens resultat
• Fastighetsutveckling
• Hyresgästanpassningar
• Fakturahantering
• Uthyrning och omförhandlingar av avtal i samråd med uthyrare
• Säkerställa välfungerande samarbeten med hyresgäster och samarbetspartners
• Energiuppföljning, energioptimering och myndighetskontroller i samråd med teknisk förvaltare

Du utgår från kontoret i Borås och rapporterar till områdeschef Michael Schrempf. Vidare kommer resor i tjänsten att förekomma då fastighetsbeståndet är i Borås, Ulricehamn, Jönköping samt Göteborg. Körkort är ett krav.

Vem söker vi?
Vi söker en självgående förvaltare med relevant utbildning samt minst fem års erfarenhet av liknande uppdrag. Du är en trygg ledare som trivs med att arbeta strukturerat, ta egna initiativ och att bidra med dina kunskaper för att vara med och utveckla organisationen. Att arbeta med affärssystem och IT är du van vid och bemästrar väl. Din prestigelöshet gör dig till en lagspelare och du ser det som en självklarhet att tillsammans hjälpas åt, oavsett roll eller ansvarsområde. Du är serviceinriktad och har en förmåga att avläsa olika situationer och individer samt anpassar ditt beteende därefter. För att bli lyckosam och trivas i denna roll på ett bolag med stora tillväxtplaner krävs att du delar företagets visioner och höga ambitionsnivå.

Som person är du glad, positiv och flexibel: det är viktigt för dig att ha roligt på jobbet!

Ansökan
Vid denna rekrytering samarbetar SBB med Croisette Human Capital. Urval och intervjuer sker löpande och vi önskar därför få din ansökan så snart som möjligt.
Sök tjänsten här
Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta Ida Nylén på [email protected] eller 0767129774.