Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.
Läs mer om vår verksamhet på
www.sbbnorden.se

Produktchef Boenden inom Projekt- och Fastighetsutveckling till SBB

Vi fortsätter vår tillväxt och vill lägga till en kollega i vår grupp som jobbar med Offentliga förfrågningar inom Projekt- och Fastighetsutveckling! Är du en skicklig affärsutvecklare med erfarenhet från utveckling och förvaltning av boenden och samhällsfastigheter i stort? Vill du vara med och sätta nya hyreskontrakt – hitta affärerna, utveckla koncept, bidra till bra förutsättningar för både verksamhetsutövare och kommun? Du drivs av att initiera projekt för att bygga nya LSS-bostäder, servicebostäder och särskilda boenden för äldre och trivs att jobba nära verksamhetsutövare, kommuner och vår egen förvaltning- och projektorganisation.

Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Hos oss får du arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i ett företag relativt unikt i branschen med fokus på tillväxt!


Tjänsten
Produktchef Boenden ansvarar för bolagets produkt- och affärsutveckling avseende vård- och omsorgsfastigheter (LSS, trygghetsbostäder, vård- och omsorgsbostäder, särskilda bostäder för äldre et c) i huvudsak inom Sverige men även inom Norden. Arbetsuppgifterna innefattar att löpande bearbeta kommuner och operatörer avseende upphandlingar, erhållande av markanvisningar samt förvärv och spänner över allt från tidiga skeden, omförhandlingar till genomförandefasen med ny-, till- och ombyggnation. Du jobbar utifrån behov, hittar plats och driver fram ett signerat hyreskontrakt. Du håller dig uppdaterad på forskning och utveckling, lagändringar och nyheter inom området samt förmedlar information och effekter till berörda i projekt- och fastighetsutveckling- samt förvaltningsorganisationen. Du medverkar i arbetet att göra en plan för hur vi ska bearbeta kommunerna i Sverige kring vård- och omsorgsfastigheter; vilka, varför och hur och representerar och marknadsför SBB inom området vid seminarier, konferenser och i sociala media.

Du rapporterar till Ansvarig Offentliga Förfrågningar och ingår i Projekt- och Fastighetsutvecklingsgruppen. Inom gruppen finns även en Produktchef Skola. Placeringen är på vårt huvudkontor i Stockholm och resor förekommer.


Vi erbjuder
Du kommer till ett expansivt entreprenörsdrivet börsbolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får möjlighet att sätta din prägel på hur vi jobbar med stort eget ansvar och frihet i rollen. Hos oss jobbar du både högt och lågt och vi har en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur.

 

Kvalifikationer och erfarenheter
För att lyckas i rollen ser vi att du har relevant utbildning, och har jobbat minst 10 – 15 år inom branschen, fått med dig gedigen kunskap kring utformning och utveckling av boenden och vård- och omsorgsfastigheter. Du har erfarenhet kring offentlig lokalförsörjning och politiskt styrda beslutsprocesser, fastighetsutveckling, projektgenomförande och förvaltning. Det är en stor fördel om du har kontaktnät med kommuner och operatörer/verksamhetsutövare inom omsorgsområdet och är du dessutom uppdaterad kring särskilda stöd och investeringsbidrag är det en fördel. Som person är du driven, flexibel, affärsmässig och vältalig. Du skapar goda resultat genom ditt sätt att arbeta och får med dig dina kollegor och kunder i projektgenomförande. Vi ser även att du är nyfiken, tycker om när det händer mycket och att få vara med och driva utveckling.  


Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 16 augusti 2021 på [email protected]. Märk ansökan med Produktchef Boenden. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jenny Asmundsson, Ansvarig Offentliga förfrågningar, [email protected] och Ji-Sun Lundbom HR-chef, [email protected].

Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.