Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment Grade-rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

Bolagets är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se

 

Vi fortsätter att växa och söker en

Projektchef             

nyproduktion bostäder region Mitt

Vill du jobba på ett bolag med en strategi att långsiktigt äga, förvalta och utveckla hyresreglerade bostadsfastigheter? Som har ambitionen att bli det bästa och största nordiska fastighetsbolaget för bostäder och samhällsfastigheter.

På SBB arbetar vi som ett team. Vi har kul på jobbet, tycker det är viktigt att hjälpas åt och att stämningen är öppen och vänlig. Med medarbetare som trivs på arbetet kan vi skapa stora resultat – tillsammans. Vill du vara med på vår resa?

Tjänsten

I rollen som Projektchef är du placerad i Göteborg. Du kommer leda och ansvara för en projektportfölj i region Mitt, en region som sträcker sig från och med Östergötland ner till och med Blekinge. Du ingår i Affärsområde Bostäder, rapporterar till Regionchef Mitt och har ett nära samarbete med chef för Projektutveckling. Rollen innebär många kontaktytor såväl interna, som externa och samarbeten med många olika leverantörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckla och projektleda nyproduktionsprojekt från tidigt skede till avslutat projekt
  • Tillsätta projektorganisation och handla upp och leda konsultuppdrag samt entreprenader.
  • Medverka vid utvärdering av projektens lönsamhet genom att bidra med kompetens inom nyckeltal för entreprenader, kostnads- och projektkalkyler, val av entreprenad- och upphandlingsform m.m.
  • Ta fram beslutsunderlag för ett projekts olika skeden.
  • Säkerställa att projekten följer SBB:s processer och rutiner samt att mallar och ramavtal används.
  • Samverka med förvaltningsorganisationen så att överlämning av projekt sker smidigt.
  • Utveckla och söka upp nya projektmöjligheter inom sitt geografiska ansvarsområde. Rollen kan innefatta att bevaka olika upphandlingar och markanvisningar men också att medverka på möten med kommuner, befintliga alternativt nya hyresgäster eller andra aktörer som SBB kan tänkas samarbeta kring projekt med.

Erfarenhet och kvalifikationer

Vi fäster stor vikt vid din personlighet, din inställning och motivation. Du är en person som är affärsmässig och självgående. Du gillar struktur och är noggrann, van att planera och prioritera ditt arbete och din tid på ett effektivt sätt.

Eftersom rollen innebär många kontaktytor, är det viktigt att du trivs i en utåtriktad, ansvarsfull och synlig roll.

Vi tror att du har mellan 5–10 års erfarenhet av projektledning, gärna från detaljplan och fram till färdigt projekt. Du har god erfarenhet av nyproduktion och utveckling av bostäder.

Du har goda kunskaper inom byggbranschens standardavtal (AB/ABT och ABK) samt goda kunskaper inom BBR och PBL.

Du har eftergymnasial utbildning, gärna civil- eller högskoleingenjör eller gedigen förvärvad motsvarande kompetens och utbildning genom arbetslivet.

Att du har erfarenhet av att ha upphandlat större byggentreprenader ser vi som meriterande.

Du har en hög IT-mognad och även goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder

Du kommer in i en roll som är viktig för bolaget fortsatt tillväxt. Du får ta stort ansvar och vara med på en resa i ett bolag som är i en mycket spännande utvecklingsfas.

SBB är ett expansivt och framåtriktat fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på över 125 miljarder idag. Målet inför 2026 ligger på 300 miljarder.

På SBB värderas den egna drivkraften, nyfikenhet och initiativtagande.

Intresserad?

Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar SBB med Select Executive Search AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Marie Bubach på mejl [email protected] eller telefon 0707-607243.

Vi intervjuar löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 23 januari, via www.selectexecutivesearch.se