Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) är Europas största fastighetsutvecklare som fortsätter att växa i norra Sverige. SBB behöver nu utöka organisationen med en projektchef med totalansvar för nyproduktion av bostäder i norra Sverige.

SBB äger samhällsfastigheter i Norden samt hyreslägenheter på tillväxtorter i Sverige och har som grundidé att äga och förvalta långsiktigt. Genom bolagets stora samhällsengagemang kommer kommuner och andra intressenter att finna en långsiktig samarbetspartner i bolaget. På SBB arbetar vi som ett team. Vi har kul på jobbet, tycker det är viktigt att hjälpas åt och att stämningen är öppen och vänlig. Med medarbetare som trivs på arbetet kan vi skapa stora resultat – tillsammans. Bolagets är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Projektchef kommer du att leda och ansvara för en portfölj av projekt från Sundsvall i söder till Boden i norr. Rapportering sker till Regionchefen samt chef Projektutveckling men ditt arbete medför förstås en rad av såväl interna, som externa, samarbeten.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av

 • Utveckla och projektleda nyproduktionsprojekt från tidigt skede till avslutat projekt.
 • Tillsätta projektorganisation och handla upp och leda konsultuppdrag samt entreprenader.
 • Medverka vid utvärdering av projektens lönsamhet genom att bidra med kompetens inom nyckeltal för entreprenader, kostnads- och projektkalkyler, val av entreprenad- och upphandlingsform m.m.
 • Ta fram beslutsunderlag för ett projekts olika skeden.
 • Säkerställa att projekten följer SBB:s processer och rutiner samt att mallar och ramavtal används.
 • Utveckla och söka upp nya projektmöjligheter inom sitt geografiska ansvarsområde. Rollen kan innefatta att bevaka olika upphandlingar och markanvisningar men också att medverka på möten med kommuner, befintliga alternativt nya hyresgäster eller andra aktörer som SBB kan tänkas samarbeta kring projekt med.

 

Din profil

Vi söker dig med:

 • Minst 7-10 års erfarenhet av projektledning eller motsvarande.
 • God erfarenhet av nyproduktion och bostadsutveckling.
 • Goda kunskaper inom byggbranschens standardavtal (AB/ABT och ABK).
 • Goda kunskaper inom BBR och PBL.
 • Du har eftergymnasial utbildning, gärna civil- eller högskoleingenjör eller gedigen förvärvad motsvarande kompetens och utbildning genom arbetslivet.

Att du har erfarenhet av att ha upphandlat större byggentreprenader ser vi som meriterande.

Du är en person som är affärsmässig och självgående. Du gillar struktur och är noggrann, van att planera och prioritera ditt arbete och din tid på ett effektivt sätt. Vi tror att du har hög socialkompetens, kunden i fokus och till naturen en problemlösare.

Du har en hög IT-mognad och även goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

På Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) värderas den egna drivkraften, med nyfikenhet och initiativtagande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, eventuellt med inledande provanställning. Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Placeringsort för tjänsten är Skellefteå, men hittar vi rätt kandidat i Umeå eller Luleå så hittar vi en lösning som passar.

Ansökan

Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Nilsson på telefon: 0733-51 27 73. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 12 december, via www.clockworkpersonal.se