Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter. Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se

 

Arbetsbeskrivning

Är du en analytisk projektcontroller med kunskap inom redovisning alt. redovisningsekonom med erfarenhet från fastighetsbranschen? Då har du här en möjlighet att hitta en bred och utvecklande roll.
SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) är ett bolag som haft en fantastisk tillväxt och där man nu satsar för att ta bolaget vidare till nästa nivå. Ett ambitiöst mål är uppsatt där fastighetsbeståndet ska växa och vara på hela 300 miljarder till 2026.

SBB söker därför en erfaren person som vill anta rollen som projektcontroller och bidra med utveckling av projektstyrning, processer, rutiner samt kunskap kring projektbokslutsarbetet. I rollen rapporterar du till koncerncontroller och kommer att vara placerad på kontoret i Stockholm. I teamet finns idag tre förvaltningscontrollers och en verksamhetscontroller samt en projekt- och JV-controller.

Ansvarsområde

Du kommer, tillsammans med projekt- och JV-controllern, att vara involverad i majoriteten av de större projekten, bla många nyproduktionsprojekt bostäder,  men även mindre projekt, hålla i processtyrning och utveckla rutinerna för projektresan från start till mål.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  •  Säkerställa att koncernens projektprocess uppdateras, kommuniceras till berörda och att den följs
  • Säkerställa uppföljning och analys av projekt
  • Rapportering av projekt
  • Agera stöd till förvaltnings- och fastighetsutvecklingsorganisationen avseende projektredovisning inkl. skattemässiga aspekter
  • Vara behjälplig i framtagandet av koncernens rapporteringar
  • Bidra till att koncernen som helhet uppnår sina mål

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi eller redovisning.  Vi tror att du har minst 5 års erfarenhet som projektcontroller alt. som redovisningsekonom inom fastighetsbranschen. Du bör trivas med analytiskt arbete och att sätta struktur. Kunskap inom skatt och moms samt bokslut och rapportering inom fastighetsbranschen, är ett krav för att lyckas i rollen. Goda Excelkunskaper krävs. Du talar och skriver obehindrat i svenska och engelska.
Eftersom rollen innebär många kontaktytor i organisationen, är det viktigt att du trivs i en utåtriktad, ansvarsfull och synlig roll. För att lyckas i rollen är du en person som är självgående, social och lösningsorienterad.

På SBB erbjuds du en roll där du får ta stort ansvar och vara med på en resa i ett bolag som är i en mycket spännande utvecklingsfas!

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla relevanta sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Känner du igen dig i vår beskrivning av rollen? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar SBB med Randstad Finance. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Joakim Folmer-Hansen,

[email protected]  070-148 57 66.

Välkommen med din ansökan!

 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas.

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald