Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter. Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se

SBB söker en Projektledare inriktning Energibesparingsprojekt och Underhållsplanering Samhällsfastigheter Göteborg

Vill du arbeta på ett expansivt och framåtriktat fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 90,2 miljarder?

Vi fortsätter att växa och behöver utöka vår organisation med en Projektledare med fokus på energibesparing och underhållsplanering till vårt samhällsfastighetsteam i Göteborg. Verksamheten präglas av ett högt tempo, positiv anda och ett självständigt arbete. Vi söker en driven och positiv person som trivs med ett omväxlande arbete i ett expansivt företag.

Tjänsten

I rollen som Projektledare kommer du i huvudsak att arbeta med att identifiera och driva energibesparingsprojekt och även i nära samarbete med Fastighetsförvaltare, Teknisk förvaltare och Projektchef identifiera, planera, handla upp och viss omfattning driva mindre underhållsprojekt. Vi erbjuder en bred och självständig roll med möjlighet att påverka och du kommer att rapportera till Regionchef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Identifiera och driva energibesparingsprojekt
 • Statusbesiktningar och underhållsplanering
 • Kostnadskalkyler och tidsplanering
 • Upphandling inkl framtagande av upphandlingsdokumentation för entreprenader och konsulter
 • Byggledning
 • Uppföljning av garantiåtgärder och besiktningar
 • Samordning regionens hållbarhetsrapportering

Din bakgrund och person

 • Tidigare erfarenhet av bygg- och projektledning av underhålls- och energiprojekt
 • Meriterande är dessutom erfarenhet av arbetsledning av denna projektkategori och/eller teknisk förvaltning och kunskap inom Miljö- och Hållbarhet
 • Högskoleutbildning inom bygg-/och eller förvaltning
 • B-körkort

Du är en person som är driven, självständig och flexibel och har lätt för att samarbeta med kollegor, hyresgäster och bolagets leverantörer. Du arbetar strukturerat och är noggrann och van att planera ditt arbete och din tid på ett effektivt sätt.  Vi tror att du har god kunskap inom entreprenadjuridik och extra meriterande är kunskap om hyreslagen. Då arbetet kommer innefatta en del resor i regionen är B-körkort är ett krav.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 24 maj 2021 på [email protected]. Märk ansökan med Projektledare Väst.