Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. SBB äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges bidrar man till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment Grade-rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare fokus på långsiktighet kommer man uppfylla ambitionen att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter. För mer information gå in på: www.sbbnorden.se

Projektledare Norra Stockholm 

Har du hög byggteknisk kompetens och tidigare erfarenhet av att projektleda bostadsrenoveringar? Söker du dessutom nya och spännande utmaningar? Då kan du vara rätt person för rollen som projektledare för renoveringar av SBB:s bostadsportfölj i norra Stockholm.

SBB är just nu i ett spännande tillväxtskede! Här blir du en del av ett härligt och entreprenörsdrivet bolag som präglas av snabba beslutsvägar och ett gott samarbete internt.

I den här rollen utgår du ifrån SBB:s lokala fastighetskontor i Spånga och har ett nära samarbete med förvaltningsorganisationen för norra Stockholm. Fastighetsbeståndet består idag av ca 2300 lägenheter och du kommer att projektleda ca. 100 lägenhetsrenoveringar per år.

Om tjänsten 
I rollen som projektledare har du huvudansvaret över planeringen och projektleder samtliga lägenhetsrenoveringar från ax till limpa. Du genomför projektutvärdering och projektplanering, samt ansvarar för upphandling och uppföljning av entreprenörer. Du genomför även kostnadskontroller och kvalitetssäkring. Arbetet sker i nära dialog med det lokala förvaltningskontoret och uthyrningsansvariga.

I rollen ingår även att agera projektstöd till förvaltningen i samband med större förvaltningsprojekt och lokalanpassningar.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Analys av tekniska och ekonomiska förutsättningar inför kommande renoveringar.
 • Identifiering och utvärdering av eventuella värdeskapande åtgärder.
 • Framtagning av renoveringskalkyler (”ROT-case”) och investeringsunderlag.
 • Budgetansvar och budgetuppföljning.
 • Upphandling och uppföljning av entreprenörer och leverantörer.
 • Löpande kvalitetssäkring av pågående och avslutade projekt.
 • Utvärdering och effektivisering av material/logistik flöden.

Som projektledare har du stora kontaktytor både internt och externt. Rapportering sker till regionchefen för Stockholm/Mälardalen och du utgår ifrån lokalkontoret i Spånga. Du har även kollegor med liknande ansvarsroll på övriga lokalkontor i regionen.

Din profil 
Vi söker i första hand dig som har 3–5 års dokumenterad erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen, med fördel från en liknande roll (projektledning eller arbetsledning av ROT-projekt). Du kan även ha arbetat som platschef eller byggbas. I grunden har du troligen en byggteknisk utbildning (YH eller motsvarande).

Detta är en ansvarsfull och självständig roll som kräver att du har en hög affärsmässig och ekonomisk förståelse, ett högt eget driv och stresstålighet. Du behöver därmed ha god samarbetsförmåga, vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och duktig på att leda och engagera andra.
En förutsättning för att du ska lyckas i denna roll är att du har tidigare vana av budgetansvar. Du behöver även ha kunskaper inom entreprenadjuridik och kvalitetssäkring av byggprojekt.

Övriga kvalifikationer:

 • Goda kunskaper inom byggprocessen och byggbranschens standardavtal (AB/ABT, ABK m.fl.).
 • Goda kunskaper gällande att arbeta efter ett strukturerat verksamhetssystem såsom exempelvis BF9K, ISO.
 • Förhandlingsvana.
 • B-körkort samt god IT-kompetens och systemvana är ett krav.

Kännedom om hyreslagen är meriterande

Vem är du? 
Som person är du affärsmässig och professionell. Du har hög initiativförmåga, är service- och kvalitetsinriktad och tycker om att arbeta i team.

Då tjänsten är mycket bred och innebär mycket ansvar bör du ha en hög stresstålighet och vara duktig på att prioritera. Det är också viktigt att du har en god förmåga att komma överens med andra samtidigt som du har en välutvecklad kommunikationsförmåga.

Vad SBB erbjuder dig 
SBB erbjuder dig ett ansvarsfullt och utvecklande arbete samt goda utvecklingsmöjligheter internt. Här arbetar du med frihet under ansvar samtidigt som du får en konkurrenskraftig lön, möjlighet till bonus och övriga löneförmåner.

Välkommen med din ansökan! 
Om du tycker att tjänsten som projektledare Norra Stockholm passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar SBB med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Lindkvist på [email protected] eller 070-635 25 49.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 1 mars 2022. Observera att vi kommer att genomföra en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se.