Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

Är du en redovisningsansvarig eller skattejurist med god kunskap inom skatt som letar efter en ny utmaning? Just nu söker SBB en redovisningsansvarig inom skatt som bland annat ska säkerställa skatteredovisningen i koncernen samt ansvara för transfer pricing dokumentation och liknande rapportering.
SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) är ett bolag som haft en fantastisk tillväxt och där man nu satsar för att ta bolaget vidare till nästa nivå. I rollen kommer du rapportera till redovisningschefen som är din närmaste chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi/redovisning alternativt skattejuridik. Vi ser gärna att du har minst 3-5 års erfarenhet som redovisningsansvarig, skattejurist eller liknande och besitter mycket goda kunskaper inom skatt, redovisning och IFRS. Meriterande om du har erfarenhet från fastighetsbranschen. Du bör trivas med analytiskt arbete och att sätta struktur. Goda excelkunskaper krävs. Du talar och skriver obehindrat i svenska och engelska.

Eftersom rollen innebär många kontaktytor i organisationen  är det viktigt att du trivs i en utåtriktad, ansvarsfull och synlig roll. För att lyckas i rollen är du en person som är självgående, social och lösningsorienterad. På SBB erbjuds du en roll där du får ta stort ansvar. Arbetet kan ibland kräva flexibilitet tidsmässigt och till viss del ojämna arbetstider.

Ansvarsområden
● kvalitetssäkra skatteredovisning för svenska koncernen inkl. deklarationsarbete
● vara proaktiv i komplexa skattefrågor
● ansvara för upprättande av transfer pricing dokumentation och liknande rapportering
● ansvara för framtagande av övergripande strategi för skatt i totala koncernen
● kvalitetssäkra processer avseende skatt
● vara behjälplig i framtagandet av koncernens rapporteringar
● bidra till att koncernen som helhet uppnår sina mål

Utbildning
Högskola/Universitet

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2022. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Sök tjänsten här

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Joakim Folmer-Hansen  Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.