Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.
SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.  

Vi söker serviceinriktad fastighetstekniker till SBB Stockholm Norr

Är du en doer som tycker om att ha kontakt med hyresgäster och att lösa praktiska problem? Gillar du när det händer mycket, att ge service och att arbeta självständigt? Vi söker nu en fastighetstekniker som blir vårt ansikte utåt och som har erfarenhet av att arbeta praktiskt i bostadsfastigheter och lokaler.

Tjänsten
Vi fortsätter att växa och behöver därför hitta en kollega till Edward och Monica. Beståndet består av ca 1200 bostadslägenheter och ca 10 000 kvm lokalyta i nordvästra Stockholm.

Som fastighetstekniker ansvarar du för driftsfrågor, felavhjälpande underhåll och tekniska installationer i bostadslägenheter och lokaler. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Ta emot och åtgärda felanmälningar
 • Genomföra mindre reparationer
 • Genomföra ronderingar och kontroller
 • Allmän tillsyn av ventilationssystemen, värmesystem och värmepumpar, tex byta filter
 • Utföra lägenhetsbesiktningar
 • Sköta inre och i viss mån yttre miljö
 • Ansvara för beställningar och att följa upp mindre reparationer och underhåll
 • Vara behjälplig i ombyggnads- och renoveringsprojekt
 • Ansvara för verktyg och redskap

Som tekniker hos oss arbetar man i team och rapporterar till ansvarig förvaltare. För oss är det viktigt att du följer givna föreskrifter och använder de skyddsanordningar som krävs för att skapa en bra och säker arbetsmiljö.

Placeringen är på vårt kontor i Spånga.

Vi erbjuder
Du kommer till ett entreprenörsdrivet börsnoterat fastighetsbolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får stort eget ansvar och frihet i rollen och möjlighet att påverka rutiner och arbetssätt. Vi har en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur med bra villkor.

 Kvalifikationer och erfarenheter
Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning
 • Några års erfarenhet som fastighetstekniker
 • Erfarenhet från teknik i bostäder
 • Meriterande om du kan styr- och regler
 • God svenska i tal och skrift
 • Körkort

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som är självgående och kan driva dig själv. Du tycker om att ge service, är praktiskt lagd och som vill bidra till en bra boendemiljö för våra hyresgäster. Du har också lätt för att samarbeta, håller vad du lovar och tycker om att lösa problem. För att trivas hos oss bör du vara flexibel gällande förändringar. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Sök tjänsten här

Vi begär utdrag ur belastningsregister för alla våra medarbetare.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 5 januari 2022. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Proper People är ett rekryteringsföretag specialiserat på att stödja bolag att nå sina affärsmål genom ledarstödd rekrytering, personbedömningar och konsultförmedling främst av chefer och specialister inom fastighetsbranschen. Läs mer på www.properpeople.se.