Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

Vi söker två fastighetstekniker till SBB Bostäder i Söderfors

Gillar du att självständigt lösa problem i fastigheter och att få bidra till en bra boendemiljö för hyresgäster? Tycker du om att möta människor och ge service? Hos oss händer det mycket och vi söker nu två fastighetstekniker som har erfarenhet av att arbeta praktiskt i bostadsfastigheter och som vill vara med oss på vår spännande resa!

Tjänsten
Vi tar hem driften i egen regi i Söderfors och behöver därför hitta två nya fastighetstekniker till oss. Fastighetsbeståndet består av 466 äldre bostadslägenheter i Söderfors samt 162 lägenheter under produktion i Uppsala. Du kommer att samarbeta med teknisk förvaltare för Mälardalen och med projektledare som ansvarar för större renoveringar i beståndet.

Som fastighetstekniker ansvarar du för driftsfrågor, felavhjälpande underhåll och tekniska installationer i framför allt bostadslägenheter men även i våra lokaler. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Ta emot och åtgärda felanmälningar
 • Genomföra enklare reparationer och underhåll
 • Genomföra ronderingar och kontroller
 • Byta filter och allmän tillsyn av ventilationssystemen, värmesystem och värmepumpar
 • Åtgärda fel i fastighetstekniska system kring ventilation och värme
 • Utföra lägenhetsbesiktningar
 • Utföra systematiskt brandskyddsarbete
 • Sköta inre och i viss mån yttre miljö
 • Vara behjälplig i ombyggnads- och renoveringsprojekt
 • Ansvara för verktyg och redskap

För oss är det viktigt att du följer givna föreskrifter och använder de skyddsanordningar som krävs för att skapa en bra och säker arbetsmiljö.

Placeringen är i Söderfors och du rapporterar till ansvarig förvaltare som finns i Västerås.

Vi erbjuder
Det är en mycket bred tjänst med stor variation. SBB är ett entreprenörsdrivet börsnoterat fastighetsbolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får stort eget ansvar och frihet i rollen och möjlighet att påverka rutiner och arbetssätt. Vi växer och det finns goda utvecklingsmöjligheter hos oss. Vi har dessutom en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur med bra villkor.

Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning
 • Några års erfarenhet från arbete inom fastighetsteknik eller motsvarande, gärna från bostäder
 • Gärna erfarenhet från el, värme eller vvs
 • God svenska i tal och skrift
 • Körkort

Vi ser gärna att du har arbetat i en liknande roll tidigare eller så har du skaffat dig annan erfarenhet som gör att du klarar rollen.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som är bra på att strukturera din tid, är självgående och som tycker om att ge service. Du är praktiskt lagd och vill bidra till en bra boendemiljö för våra hyresgäster. Du har lätt för att samarbeta, är prestigelös och tycker om att lösa problem. För att trivas hos oss bör du vara flexibel gällande förändringar och klara att arbeta självständigt. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Vi begär utdrag ur belastningsregister för alla våra medarbetare.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 28 augusti 2022. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök tjänsten här: https://properpeople.teamtailor.com/jobs/1961241-tva-fastighetstekniker-till-sbb-bostader-i-soderfors?utm_campaign=jobs-widget&utm_source=properpeople.teamtailor.com&utm_content=jobs&utm_medium=web

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21 eller rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.


Proper People är ett rekryteringsföretag specialiserat på att stödja bolag att nå sina affärsmål genom ledarstödd rekrytering, personbedömningar och konsultförmedling främst av chefer och specialister inom fastighetsbranschen. Läs mer på 
www.properpeople.se.