SSM påbörjar idag försäljningen av 72  studentbostäder, i form av bostadsrätter, inom ramen för projektet Tentafabriken. Projektet är beläget i centrala Sollentuna med närhet till köpcentrum och service, grönområden, slalombacke samt goda allmänna kommunikationer till regionens olika lärosäten. Bostäderna består framförallt av ett rum och kök om 24 m2 med direktanslutna förråds-utrymmen. Samtliga bostäder planeras för att antingen ha en egen balkong eller en egen uteplats. Projektet planerar även för en gemensam takterrass och 1000/1000 Mbit/s bredband ingår i de boendes månadsavgift. Inflyttning beräknas kunna påbörjas under slutet av 2019. SSM har som långsiktig målsättning att tio procent av koncernens bostadsportfölj ska bestå av studentbostäder.

SSM påbörjar idag försäljningen av 72 prisvärda och yteffektiva studentbostäder, med en gemensam terrass inom ramen för projektet Tentafabriken. Projektet är attraktivt beläget i Sollentuna centrum med närhet till Stockholm city och regionens olika lärosäten. Goda kommunikationer finns i form av pendeltåg, buss, cykelbanor samt närhet till både Arlanda och Bromma flygplats.  

Tentafabriken präglas av modern arkitektur och fastigheten kommer att bestå av tre till åtta våningar med en total BOA om 1 828 m2. Merparten av bostäderna är 24 m2 och består av ett rum och kök med förrådsyta i direkt anslutning till bostaden. Projektet kommer även att ha en handfull större ettor med 49 m2 BOA. Merparten av bostäderna planeras för att ha en egen balkong eller egen uteplats och gemensamhets-funktioner planeras för i form av takterrass. Marknadens snabbaste bredband 1000/1000 Mbit/s ingår även i de framtida boendes månadsavgift. Första inflyttning beräknas kunna påbörjas under slutet av 2019.

SSM har som målsättning att tio procent av portföljen ska bestå av studentbostäder. Idag ser vi fram emot att kunna säljstarta välbehövda, kvalitativa och prisvärda studentboenden till Storstockholms studenter, säger Mattias Roos, vd & koncernchef SSM. 

Säljstarten kommer att hållas ikväll kl 18.00 i Tentafabrikens showroom på hotell Scandic Star i Sollentuna centrum. För mer information om projektet Tentafabriken samt för intresseanmälan till projektet och SSM:s övriga bostadsprojekt, läs vidare på www.ssmliving.se

För mer information, vänligen kontakta:
Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- & IR-chef
Telefon: +46 (0)761-65 17 71
E-post: [email protected]

Twitter: @AnnCharlotteSSM

Om SSM Holding AB (publ)
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är den ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i oktober 2017 finns cirka 6 500 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivingroup.com