Idag påbörjar SSM försäljningen av 90 prisvärda och funktionella bostadsrätter inom ramen för projektet Täby Market. Projektet är attraktivt beläget med närhet till Roslagsbanans station Galoppfältet och är en del av den framväxande urbana och gröna stadsdelen Täby Park. En stadsdel som på sikt kommer att bestå av minst 6 000 bostäder. Projektet planerar för flera eftertraktade gemensamhetsfunktioner, exempelvis takterass med pergola, bil- och cykelpool, laddningsstationer för elbilar, cykelverkstad och 1000/1000 Mbit/s bredband. Byggnaden projekteras enligt Miljöbyggnad Silver och inflyttning beräknas kunna påbörjas  under första kvartalet 2020.

SSM påbörjar idag försäljningen av 90 prisvärda och funktionella bostadsrätter, med eftertraktade och moderna gemensamhetsfunktioner inom ramen för projektet Täby Market. Projektet är attraktivt beläget 400 meter från Roslagsbanans station Galoppfältet och är en del av Täby Park, som är Täby kommuns satsning på en ny urban och livlig stadsdel i det som tidigare var Täby Galoppbana. På sikt planeras stadsdelen att bestå av minst 6 000 bostäder och 4 000 till 5 000 arbetsplatser.

Projektet Täby Market består av modern arkitektur i fyra till sju våningar med skiftande material av ljus betong, tegel, metall samt gröna tak. Loftgångar förses med planteringslådor för klättrande vertikal grönska samt med ljusslitsar för ett ökat ljusinsläpp i lägenheterna. Total BOA uppgår till 4 200 m2 och bostäderna består av ett till tre rum och kök där majoriteten har egen balkong. BOA varierar mellan 32 – 80 m2, varav merparten har en bostadsyta om 36 – 49 m2. Gemensamhetsfunktioner planeras för i form av takterass med pergola och en grönskande innergård med en centralt placerad ljusgård, bil- och cykelpool, laddningsstation för elbilar, cykelverkstad, samt tvättstuga. Marknadens snabbaste bredband 1000/1000 Mbit/s ingår även i de framtida boendes månadsavgift. I byggnadens bottenplan planeras för restaurang med dubbelrumshöjd i direkt anslutning till ett torg i söderläge. Byggnaden projekteras enligt Miljöbyggnad Silver och inflyttning beräknas kunna ske med början under första kvartalet 2020.  

I Täby Market erbjuder vi våra kunder yteffektiva bostadsrätter med eftertraktade delade funktioner i form takterass, bil- och cykelpool, laddningsstation för elbilar, cykelverkstad och bredband, med närhet till goda allmänna kommunikationer till en rimlig prislapp, dvs helt i linje med vad som efterfrågas av morgondagens urbaniter, säger Mattias Roos, vd & koncernchef SSM. 

SSM var en av vinnarna när Täby kommuns första markanvisningstävling avseende Täby Park avgjordes i början av 2017. SSM fick förtroendet att utveckla och bygga 274 bostäder av markanvisningens totalt 450 bostäder. Förutom Täby Market så kommer SSM även att utveckla ett hyresrättsprojekt som kallas för Täby Turf om 184 lägenheter i området.

För mer information om projektet Täby Market och för intresseanmälan till SSM:s bostadsprojekt, läs vidare på www.ssmliving.se

För mer information, vänligen kontakta:
Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- & IR-chef
Telefon: +46 (0)761-65 17 71
E-post: [email protected]
Twitter: @AnnCharlotteSSM

Om SSM Holding AB (publ)
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är den ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i september 2017 finns cirka 6 200 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivingroup.com