SSMs JV-bolag Studentbacken har tilldelats en markanvisning för 100 studentbostäder i Bromma. Markanvisningen (del av fastigheten Åkeshov 1:1), är attraktivt beläget vid Brommaplan med närhet
till tunnelbana och ingår i programmet för Centrala Bromma.

Studentbostäderna projekteras till att bli hyresrätter med en planerad inflyttning under 2021.

– Markanvisningen vid Brommaplan innebär att vi kan erbjuda Stockholms studenter yteffektiva hyresrätter med en rimlig hyra, något som studenterna är i stort behov av, säger Mattias Roos, verkställande direktör och koncernchef för SSM.

– Det är roligt att vi nu har fått Studentbackens första markanvisning i Stockholm stad och att vi därmed kan bidra till det stora behov av nya studentbostäder som finns inom staden, säger Staffan Sälg, verkställande direktör för Studentbacken.

Efter förvärvet har SSM cirka 7 000 byggrätter i planerings- eller produktionsfas.

Om Studentbacken
Studentbacken är ett hälftenägt JV-bolag mellan SSM och Student Hill. Bolaget bedriver bostadsutveckling inom Storstockholmsregionen riktat till studenter, både i form av hyresrätter och bostadsrätter. Bolaget har funnits sedan 2013 och har sedan tidigare utvecklat studentbostäder i Danderyd (Twin House), Sollentuna (Tentafabriken) och Täby.

För mer information, vänligen kontakta:
Ann-Charlotte Johansson
Kommunikations- och IR-chef 
Telefon: +46 (0)761-65 17 71
E-post: [email protected]
Twitter: @AnnCharlotteSSM

Om SSM Holding AB (publ)        
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är en ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i februari 2017 finns cirka 7 000 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivinggroup.com