Samhällsbyggnadsbolaget grundades av Ilija Batljan 2016. Affärsidén kommer från grundarens stora samhällsengagemang. Bolagets fokus är långsiktigt ägande av bostads- och samhällsfastigheter samt utvecklingsfastigheter.

Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för hyresbostäder och samhällsfastigheter och har idag ett fastighetsvärde om ca 30 miljarder. Bolagets mål är att inneha ett fastighetsbestånd till ett värde av 55 miljarder kronor till år 2021.

SBB tilldelades pris som Årets fastighetsbolag vid Fastighetsgalan 2018. Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se

 

Vi söker en teknisk förvaltare till Bostäder Region Norr – är det du?

Är du en erfaren teknisk förvaltare som tycker om att arbeta med stort eget ansvar? Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Vi växer och till Bostäder Region Norr med placering i Falun söker vi nu ytterligare en teknisk förvaltare som kommer att stödja hela regionen gällande tekniska frågor och projekt. Följ med oss på vår spännande resa!

Tjänsten

Du tillhör Bostäder Region Norr som idag bistår av ca 25 kollegor inom förvaltning, uthyrning, fastighetsdrift och -skötsel. Tjänsten är en utökning och du har en kollega med motsvarande roll i Falun men ingår även i ett nationellt team av tekniska förvaltare som finns i övriga regioner. Vi erbjuder dig en bred och självständig roll som du får stora möjligheter att forma. Du rapporterar till regionchefen.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Bistå förvaltare som sakkunnig för tekniska frågor inom bygg, installationer och mark
 • Kontakt med hyresgäster, fastighetsägare, konsulter, entreprenörer och myndigheter, främst gällande tekniska frågor
 • Tillsammans med förvaltaren klarlägga och samordna erforderligt reparations- och underhållsbehov av fastigheterna. Upprätta underhållsplaner på kort och lång sikt
 • Planera, upphandla och genomför hyresgästanpassningar, underhåll av byggnader och installationer, energieffektiviseringsprojekt mm
 • Uppföljning och analys av energiförbrukning. Föreslå och efter beslut genomföra energibesparande åtgärder samt upprätta löpande energisparprogram för respektive fastighet
 • Tillse att försäkringskrav och myndighetskrav uppfylls
 • Följa den tekniska utvecklingen och driva implementering av ny teknik i fastigheterna, vara à jour med lagar och förordningar samt bevaka energi- och byggutvecklingsfrågor
 • Projektleda mindre ombyggnader och hyresgästanpassningar
 • Delta i energisparprojekt

De största bostadsbestånden i regionen finns i Dalarna och Stockholm, därefter Mälardalen, Sundsvall och övre Norrland. Tjänsten innebär resor inom regionen, mest över dagen.

 

 Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning inom teknisk fastighetsförvaltning
 • Gedigen erfarenhet från teknisk drift och förvaltning med goda kunskaper i tekniska installationer (el, ventilation, styr & regler, IT och säkerhet)
 • Erfarenhet av projektledning och arbetsledning
 • Erfarenhet från energiuppföljnings- och förvaltningssystem
 • Kännedom om upphandling av entreprenader
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att leverera resultat och bidra till utveckling. Du jobbar strukturerat, är serviceinriktad och en god problemlösare. Du är också självgående, har lätt för att samarbeta och vågar fatta beslut. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 19 mars 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Sök tjänsten här: http://properpeople.se/aktuella-tjanster/

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Proper People är ett rekryteringsföretag specialiserat på att stödja bolag att nå sina affärsmål genom ledarstödd rekrytering, personbedömningar och konsultförmedling främst av chefer och specialister inom fastighetsbranschen. Läs mer på www.properpeople.se .