Morphic Technologies dotterbolag Cell Impact AB har erhållit en testorder på flödesplattor till bränsleceller för drift av konsumentelektronik från en av världens största elektroniktillverkare. Bränslecellsplattorna skall utvärderas i en teknologiplattform avsedd för ett antal av kundens nya produkter.

Cell Impact har fått en testorder att tillverka flödesplattor till metanolbränsleceller. Beställare är en global elektroniktillverkare. De främsta fördelarna med bränsleceller i konsumentelektronik är en avsevärt längre drifttid. I motsats till dagens batterier går det även mycket snabbt att ladda urladdade bränslecellsdrivna enheter.

”Vi flyttar fram våra positioner ytterligare med ännu en testorder från en elektronikjätte. Vi bedömer att metanolbränsleceller börjar marknadsintroduceras i år. Ett tecken på detta är att man i vissa länder planerar för en infrastruktur för metanolkapslar ute i butik trots att det ännu inte finns några produkter”, säger Martin Valfridsson, VD för Cell Impact.

I ett bränslecellsystem för konsumentelektronik produceras elektricitet genom att bränslet sönderdelas och reagerar med syre. Obefintlig miljöpåverkan och överlägsen verkningsgrad gör potentialen i bränslecelltekniken mycket stor.