Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

 

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

 

Uthyrare med bostadserfarenhet till SBB i Stockholm

Tycker du om att jobba med stor frihet och eget ansvar? Gillar du att kunna påverka hur man jobbar och att få vara med och skapa rutiner? Vill du som vi bidra till ett hållbart samhälle både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv? Vi söker nu en bostadsuthyrare som vill följa med oss på vår spännande resa.


Tjänsten

Som uthyrare ansvarar du för vår bostadsuthyrning i StorStockholm. Det innebär allt ifrån att visa lägenheter, skriva kontrakt, nyckelhantering, hantera uppsägningar, identifiera lägenheter som ska renoveras till att ha kontakt med bostadsförmedlingen och andra aktörer. Ca 15% av beståndet renoveras kontinuerligt vilket innebär att flertalet av de vakanta lägenheterna byggs om vid utflytt.

Du har förutom mycket hyresgästkontakter även mycket samarbete med vår förvaltning och med våra tekniker. Tjänsten innebär en hel del administration och till en början ansvarar man även för besiktningar. På sikt kommer det att hanteras av teknikerna.

I Stockholm finns idag 925 lägenheter och några lokaler. Fastigheterna finns i Södertälje, Vårberg, Nacka, Rinkeby, Tensta, Vallentuna, Märsta och Kallhäll och är byggda från 1930-talet till och med 2018.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

 • Kontraktskrivning
 • Uppsägningar
 • Hyresgästkontakter
 • Nyckelhantering
 • Förvaltningsadministration
 • Kontakt med Bostadsförmedlingen
 • Leverantörskontakter

 

Du rapporterar till Förvaltaren för Bostäder Stockholm och kommer att utgå från vårt kontor i Södertälje eller Spånga.

Vi erbjuder
Du kommer till ett expansivt entreprenörsdrivet börsbolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får stort eget ansvar och frihet i rollen. Hos oss jobbar du både högt och lågt och vi har en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur.

Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning, minst på gymnasienivå
 • Minst 2-3 års erfarenhet från uthyrning av bostäder
 • Kännedom om hyresjuridik från bostäder
 • Kännedom om AFF och dess regelverk
 • God datavana
 • God svenska i tal och skrift
 • Gärna kunskaper i andra språk som tex arabiska
 • Körkort


Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att leverera resultat och bidra till utveckling. Du är driven, affärsmässig, administrativ med god ordning och reda. Du är även serviceinriktad och prestigelös med förmåga att sätta gränser och ställa krav. För att trivas hos oss bör du vara flexibel gällande förändringar och ha förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet. Allt finns inte på plats och det är viktigt att du trivs med att vara med och bygga vårt bolag.


Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 14 februari 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Sök tjänsten här

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Proper People är ett rekryteringsföretag specialiserat på att stödja bolag att nå sina affärsmål genom ledarstödd rekrytering, personbedömningar och konsultförmedling främst av chefer och specialister inom fastighetsbranschen. Läs mer på www.properpeople.se .