S&P Global Ratings (”S&P”) har idag uppgraderat ratingutsikterna för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) till positiva från stabila, vilket innebär att SBB:s nya rating är BBB- med positiva utsikter för bolaget och dess icke säkerställda skuld. De positiva utsikterna reflekterar möjligheten att uppgraderas inom de kommande 12-24 månaderna.

S&P sammanfattar sin revidering med en kommentar kring uppsidesscenariot (på engelska): “We would raise the ratings to ‘BBB’ if SBB is able to integrate Hemfosa within its portfolio, while demonstrating its capabilities to significantly improve its debt-to-debt-plus-equity ratio to well below 55% and EBITDA interest coverage to 2.4x or above on a sustainable basis.”

”Jag är säker på att kunna integrera Hemfosa i SBB:s portfölj och att uppnå de finansiella nyckeltalen som krävs för att erhålla BBB när vi har slutfört förvärvet av Hemfosa. Styrelsen och ledningen i SBB är dedikerade till en konservativ finanspolicy och har en tydlig intention att aktivt förvalta sin portfölj så att balansen skiftar mer mot social infrastruktur (äldreboenden, gruppboenden och skolor) och hyresreglerade bostäder med fokus att uppnå och bibehålla en BBB+ rating inom de kommande 12 månaderna”, säger Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, 070 518 39 67, [email protected]

Denna information är sådan information som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 november 2019 kl. 11:15 CET.