Idag genomfördes ett symboliskt första spadtag för SSM Bygg & Fastighets AB:s projekt Brf Rosteriet. Första spadtaget togs av Stockholms finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande, Sten Nordin (M).

På samma plats där Nutek tidigare hade sitt kontor skapas nu 225 lägenheter för morgondagens stockholmare. Läget för projektet Rosteriet är unikt med direkt närhet till tunnelbana, tvärbana, bussar, stadspark, sjön Trekanten och Liljeholmstorget Galleria. Utöver de 225 bostadsrätterna innehåller Rosteriet, en förskola, butikslokaler mot gatan, garageparkeringar för de boende och en gemensam pool.

Försäljningen startade i september 2013 och intresset för projektet har varit mycket stort. Redan efter säljstarten var 60 % av lägenheter uppbokade och idag är 169 lägenheter bokade. Brf Rosteriet innehåller lägenheter i storlekarna 1-5 rok, 37 kvm – 145 kvm, men majoriteten av lägenheterna är mindre lägenheter om 1-2 ROK.

Under 2013 startade SSM byggnation av 369 lägenheter i tre projekt, av dessa 369 lägenheter var ca 80 % 1-2 ROK. Efterfrågan på funktionellt designade lägenheter i rätt storlek och rätt lägen har varit och är fortsatt stark.

– Redan från start har det funnits ett mycket stort intresse för Rosteriet vilket vi självklart tycker är väldigt roligt. Vi startade rivningen redan sommaren 2013 och det känns därför spännande att nu inviga återuppbyggnaden av de nya bostäderna. Rosteriet har ett otroligt läge, Liljeholmens bästa, med närhet till city, exceptionellt goda kommunikationer och många valmöjligheter till aktiviteter. Ett perfekt exempel på hur vi på SSM tror att morgondagens stockholmare vill bo säger Mattias Roos, VD, SSM Bygg & Fastighets AB.

– Stockholms stad kommer att bygga 140 000 bostäder fram till 2030. Liljeholmen är en av de stadsdelar som kommer att förtätas och växa allra mest. Om 16 år kommer Liljeholmen vara en del av Stockholms innerstad. Kvarteret Rosteriet är ett bra exempel på hur denna omvandling ser ut när vi använder gamla industrilokaler för att skapa en levande stadsmiljö, säger Sten Nordin, Stockholms stads finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande.

För ytterligare information kontakta:

Mattias Roos, VD SSM, tel 0706-185199