Kommunstyrelsens ordförande i Danderyd, Olle Reichenberg, tog tillsammans med Staffan Sälg, VD för Studentbacken, det symboliska första spadtaget för BRF Twin House den 25 augusti.

Närvarande var också Leif Gripestam, kommunalråd i Täby kommun, Erik Westin, Enhetschef och Stf Regiondirektör för Akademiska Hus samt Veronica Sällemark, ordförande för SSCO (Stockholms studentkårers centralorganisation). Eftersom produktionen redan påbörjats planterades istället ett vårdträd i form av en hängrönn och efter ceremonin fick en köpare äran att skära den första tårtbiten av den tårta som hade modellerats som ett av husen i BRF Twin House.

Projektet innefattar 30 stycken studentbostäder i bostadsrättsform och det är det första i sitt slag i Stockholm. Fastigheten ligger i Djursholms Ösby som är ett mycket tillgängligt bostadsområde med både Roslagsbanan, hela nordöstra Stockholms busstrafik samt T-banans röda linje i närområdet. Försäljningen påbörjades i oktober 2015 och intresset för de nya bostäderna var stort – merparten såldes slut innan året var slut. Studentbackens affärsidé är att bygga yteffektiva studentlägenheter med hög kvalitet och smarta lösningar. Boende i Twin House får både en platsbyggd säng med förvaring, ett köksbord designat för att använda både som bord, arbetsyta eller studieplats samt en integrerad ljudanläggning i köket. Stommen levereras inom några veckor och tillträde till de nya studentbostäderna sker under första delen av 2017.

– Vi är oerhört glada och stolta över att stå här idag! Det ligger mycket arbete bakom, men nu äntligen är produktionen igång! Marknaden får en efterfrågad produkt som dessutom skapar en mångfald på bostadsmarknaden och läget är oerhört passande med bra kommunikationer och närhet till flera stora lärosäten, som KTH och Stockholms Universitet, säger Staffan Sälg, VD för Studentbacken.

För ytterligare information kontakta:

Staffan Sälg, VD Studentbacken

tel. 0706-050 899


Mattias Roos, VD, SSM
tel. 0706-185 199