Projektchef Lars Öhlin har internrekryterats som ny VD för Dynawind AB. Dessförinnan kommer Lars närmast från Westinghouse Electric Sweden där han varit projektchef och medlem av ledningsgruppen för Service. Samtidigt har samarbetsavtalet med Kenersys sagts upp.

Lars Öhlin är civilingenjör inom Maskinteknik med energiinriktning och har mångårig erfarenhet från energi- och infrastrukturområdet.

”Lars tillför precis den kompetens vi behöver när det gäller ledning och administration av större projekt. ”, säger Martin Valfridsson, VD och koncernchef för Morphic Technologies AB.

På Westinghouse Electric Sweden var Lars ansvarig för anbudsprojekt och senare genomförande av uppgradering och effekthöjning av kärnkraftverket Oskarshamn 3. Till tidigare befattningar hör även rollen som chef för teknisk projektledning för Bombardier Transportation Sweden AB. Öhlin har även arbetat som projektledare och linjechef i olika befattningar på ABB Atom.

Lars tillträde den 1 december 2008 som projektchef på Dynawind och tar nu över vd-skapet med omedelbar verkan.

Förändringar i samarbetet med Kenersys GmbH
Dynawind AB och Kenersys GmbH har tillsammans beslutat att upplösa nuvarande samarbete rörande marknadsbearbetning av den skandinaviska marknaden, på vilken Dynawind varit exklusiv försäljningsagent.

Kenersys kommer framöver täcka den svenska marknaden från det nyöppnade kontoret i Stockholm. Dynawind kommer även framöver vara nyckelleverantör åt Kenersys vad gäller torn och service för den svenska marknaden.

“Dynawinds styrkor ligger i torntillverkning och service. Vi kommer att framgent fokusera på tillverkning av torn och service av vindturbiner åt både gamla såväl som nya kunder Vi ser fram emot att fortsätta stödja Kenersys och andra i sin expansion i Sverige”, säger Lars Öhlin, VD, Dynawind AB.

”Att öppna ett eget försäljningskontor i Sverige är ett logiskt nästa steg i vår strategi för Skandinavien. Dynawind har gjort ett bra jobb när det gäller att skapa uppmärksamhet kring vårt varumärke och vi ser fram emot deras fortsatta stöd som en nyckelleverantör”, säger Andreas Reuter, CEO för Kenersys Gmbh.