Peter Anderson har rekryterats som ny CFO i Hemfosa och kommer senast i november 2018 att efterträda Karin Osslind, nuvarande CFO och medgrundare av Hemfosa. Peter Anderson har en gedigen erfarenhet från befattningar som CFO och Ekonomichef i fastighetsbolag.

Peter Anderson kommer närmast från rollen som Ekonomichef för Kungsleden. Tidigare har Peter bland annat varit CFO i ICA Fastigheter, Ekonomidirektör i Steen & Ström Sverige och arbetat som revisor i KPMGs fastighetsgrupp. Han är 48 år och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Vid tillträdet som CFO blir Peter medlem i Hemfosas ledningsgrupp. Karin Osslind kommer under en övergångsperiod att bistå Peter Andersson.

”Vi är mycket glada att vi tillsammans med Caroline Arehult, tillträdande VD i Hemfosa, lyckats rekrytera Peter Anderson som ny CFO i Hemfosa när Karin nu vill avsluta sin operativa karriär. Peter har en bakgrund och kompetens som passar mycket väl in i Hemfosa och den utveckling vi ser framför oss efter en tänkt delning av koncernen i två noterade bolag. Samtidigt vill vi tacka Karin Osslind för den ovärderliga roll hon haft i Hemfosa allt sedan bolaget bildades 2009 och för utvecklingen av bolaget sedan dess”, säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa.

För mer information, vänligen kontakta:  

Bengt Kjell, styrelsens ordförande, mobil 070-594 53 98, kontoret 08-448 04 80