SBB söker en Investor Relations Manager

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) är ett ledande fastighetsbolag med fokus på att utveckla och förvalta bostäder samt samhällsfastigheter. SBB söker nu en Investor Relations Officer för att stärka vår kommunikation mot investerare och kapitalmarknad.

Arbetsbeskrivning

Som Investor Relations Manager hos SBB kommer du att spela en central roll i att utveckla och underhålla relationerna med investerare, analytiker och media. Ditt arbete kommer att innebära ett övergripande ansvar för att kommunicera bolagets finansiella ställning och strategiska prioriteringar på ett tydligt och engagerande sätt. Detta inkluderar förberedelse och presentation av kvartalsrapporter, pressmeddelanden och annat presentationsmaterial för kommunikation med finansmarknaden. Du kommer även att vara ansvarig för den löpande kontakten med intressenter på finansmarknaden och leda arbetet med att strategiskt positionera avgörande finansiella situationer från ett kommunikativt perspektiv.

Du kommer att rapportera till SBB:s Finansdirektör och ha ett nära samarbete med vår VD, ledning, och bolagsjurist. Ditt arbete kommer att vara avgörande för att bibehålla och säkerställa en relevant, transparent och värdeskapande kommunikation mot viktiga målgrupper på kapitalmarknaden.

Vem är du

Du har en akademisk examen inom ekonomi, finans eller kommunikation, kompletterat med minst 3–4 års erfarenhet från en liknande position, helst inom fastighetsbranschen på ett börsnoterat bolag alternativ erfaret som rådgivande konsult eller aktieanalytiker. Erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö och god förståelse för kapitalmarknaden är meriterande.

Som person är du analytisk, strategisk och har en förmåga att kommunicera komplex information på ett tydligt sätt. Du har förmåga att självständigt driva och leda projekt. I ditt arbete är du proaktiv, självgående och har utmärkta färdigheter i både svenska och engelska, i både tal och skrift.

Du erbjuds

En utmanande och dynamisk position i ett bolag, i en transformativ fas, som spelar en viktig roll i samhällsutvecklingen. Du blir en del av ett ambitiöst team där du har stora möjligheter att påverka, utvecklas och bidra till bolagets framgång och tillväxt.

Ansökan

Är du den vi söker? Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]. För mer information om tjänsten, kontakta vår HR-chef Ji-Sun Lundbom [email protected].

Om företaget

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se