Idag påbörjar SSM försäljning av första etappen inom ramen för projekt Elverket i den nya framväxande stadsdelen Nacka Stad på västra Sicklaön, en stadsdel som på sikt även kommer att kunna nås via tunnelbana. Projektet omfattar totalt cirka 400 prisvärda och funktionella bostadsrätter, varav 168 stycken nu släpps till försäljning. Projektet planerar för ett flertal eftertraktade och tids-enliga gemensamhetsfunktioner, exempelvis takterrasser med planterings- och odlingslådor, bil-
och cykelpool, laddningsstationer för elfordon, cykelverkstad, inomhusspa och 1000/1000 Mbit/s bredband. Första inflyttning beräknas till slutet av 2020.  Per Q3 2017 har SSM 1 145 bostäder i produktion med en försäljningsgrad om 97,0 procent.

SSM påbörjar idag försäljning av 168 prisvärda och funktionella bostadsrätter, med eftertraktade och moderna gemensamhetsfunktioner inom ramen för projektet Elverket. Säljstarten är första etappen av flera, och totalt beräknas cirka 400 bostadsrätter skapas i projektet. Projektet är attraktivt beläget i den nya framväxande stadsdelen Nacka stad på västra Sicklaön. Nacka kommuns vision för den nya stadsdelen är att skapa en sammanhållen och levande stadsdel som erbjuder både parker och grönområden tillsammans med torg och uteserveringar. Området beräknas ge plats för 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbets-platser. På sikt kommer stadsdelen även att kunna nås via tunnelbanas blå linje (station Nacka Forum).

Elverket präglas av modern arkitektur, inspirerad av det öppna rummet och generösa ytor att samlas på. Projektet kommer att bestå av nio byggnader, fem till nio våningar höga, med olika fasadmaterial, färg-sättning och varierande tak. Första etappen av projektet består av fyra byggnader med en total BOA om 8 457 m2 samt en lokal i entréplan.

Bostäderna består av ett till fem rum med kök och BOA varierar mellan 28 – 98 m2, varav merparten har en bostadsyta om 40 – 50 m2. De flesta bostäderna har egen balkong och gemensamhetsfunktioner planeras för i form av takterrasser med planterings- och odlingslådor, en lummig innergård, bil- och cykelpool, laddningsstation för elfordon, cykelverkstad. Marknadens snabbaste bredband 1000/1000 Mbit/s ingår även i de framtida boendes månadsavgift. Första inflyttning beräknas till slutet av 2020.

–       SSM har idag 97,0 procents försäljningsgrad i pågående produktion – vilket bekräftar efterfrågan på våra prisvärda bostäder i citynära läge. I projekt Elverket säljstartar vi nu 168 yteffektiva bostadsrätter med populära gemensamhetsytor till en rimlig prislapp, dvs helt i linje med vad som efterfrågas av morgondagens urbaniter, säger Mattias Roos, vd & koncernchef SSM. 

Projektet är ett JV-samarbete mellan SSM och LIBU Invest.

Per 30 september 2017 har SSM 1 415 bostäder i produktion med en försäljningsgrad om 97,0 procent.
För mer information projektet Elverket och för intresseanmälan till SSM:s övriga bostadsprojekt, läs vidare på www.ssmliving.se

För mer information, vänligen kontakta:
Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- & IR-chef              
Telefon: +46 (0)761-65 17 71
E-post: [email protected]
Twitter: @AnnCharlotteSSM

Om SSM Holding AB (publ)        
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är den ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i oktober 2017 finns cirka 6 500 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivingroup.com