SSM Holding ABs (publ) projekt Turbinhallen, som består av 205 bostadsrätter i Järla Sjö (Nacka), är slutsålt. Inom de närmaste veckorna flyttar de allra sista bostadsrättsinnehavarna in i det karaktärstarka boendet i Gustaf de Lavals fabriksfastighet från 1911. Projektet försäljningsstartades under fjärde kvartalet 2015 och har drivits i ett JV-samarbete med Profi Fastigheter.

Projekt Turbinhallen (Järla sjö) är ett om- och nybyggnadsprojekt med höga antikvariska bevarandekrav som påbörjades under 2015 i Gustaf de Lavals fabriks­fastighet från 1911. Projektet består av 205 prisvärda bostadsrätter och präglas av en modern industri­känsla i form av karaktärsstarka och funktionella bostäder. Projektet innefattar även en högstadieskola samt en restaurang. Turbinhallen är belägen med närhet till god spårbunden kommunikation, friluftsområde samt närservice och shopping.

Bostadsrätterna, där ett fåtal även är stadsradhus, består av ett till fem rum och kök och bostadsytan varierar mellan 33 – 141 m², varav merparten har en bostadsyta om 33 – 65 m². Samtliga bostäder har tillgång till marknadens snabbaste bredband 1 000/1 000 Mbit/s och gemensamhetsfunktioner finns i form av inomhusspa och gym.

Projektet försäljningsstartades under fjärde kvartalet 2015 och har drivits inom ramen för ett JV-samarbete med Profi Fastigheter. Tillträde och inflyttning har skett med början under fjärde kvartalet 2017 och pågår fram till tredje kvartalet 2018. Projektets färdigställande beräknas till fjärde kvartalet 2018.

– Förutom att Turbinhallen innefattar en skola och en restaurang som genererar långsiktiga kommersiella intäkter till föreningen, så får de boende ett mycket prisvärt och till viss del unikt boende. Vi har varit måna om att bevara byggnadens industriella arv, samtidigt som vi har utvecklat ett yteffektivt boende med ett fantastiskt inomhusspa och gym, säger Mattias Roos, VD & koncernchef för SSM.

Från och med årsskiftet 2016/2017 fram till augusti 2018 har SSMs kunder tillträtt och flyttat in i 763 bostadsrätter inom ramen för de slutsålda projekten The Lab (266 bostäder), Bromma Tracks (249 bostäder), Turbinhallen (205 bostäder) och The Tube (50 bostäder).

För mer information, vänligen kontakta:
Ann-Charlotte Johansson
Kommunikations- & IR-chef
E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0)761-65 17 71
Twitter:@AnncharlotteSSM

Om SSM Holding AB (publ)        
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är en ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och per 30 juni 2018 finns cirka 6 500 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivinggroup.com