Morphics dotterbolag Finshyttan Hydro Power har erhållit en order på tung bearbetning till den tyska storkoncernen Siempelkamp. Ordern är inledningen på ett långsiktigt samarbete med stor potential.

Ordern omfattar bearbetning av detaljer till processystem inom gruvindustrin. En del i dessa system är trummor, som används vid raffinering av mineraler. Trummorna tillverkas av Siempelkamp och Finshyttan kommer att bearbeta gavlarna till trummorna. En gaveldel kan väga upp till 40 ton färdigbearbetad.

”Det här är en strategiskt viktig order för oss. Siempelkamp kan inom kort bli en av Finshyttans största kunder”, säger Håkan Örtqvist, vd för Finshyttan Hydro Power AB.

Finshyttan kommer att samarbeta med Siempelkamp Giesserei, som är gjuteridelen av den tyska koncernen (se även www.siempelkamp.com under Foundry). Siempelkamp Giesseri har cirka 450 anställda och är verksamma inom bland annat vindkraft, turbiner, kärnkraft, gruvindustri, maskinverktyg. Gjuteriet har kapacitet att gjuta detaljer upp till 300 ton.