Morphic Exergy Fuel Cells har idag tecknat ett distributörsavtal med franska Narbonne Associates gällande den portabla bränslecellen Polaris 140. Ordervärdet för Exergy är garanterat till minst 48 MSEK. Produkten är godkänd av kund och leverans kommer att påbörjas under september 2009.

Morphics dotterbolag Morphic Exergy Fuel Cell har idag tecknat ett distributörsavtal med franska Narbonne Associates gällande den portabla bränslecellen Polaris 140. Ordervärdet är garanterat till minst 48 MSEK. Produkten är godkänd av kund och leverans kommer att påbörjas under september 2009.

Polaris 140 är en kompakt portabel bränslecell som i just denna applikation drivs av NBH4, en kemisk förening som distribueras i flytande form (vattenlösning) och bildar vätgas kontinuerligt i samma takt som den förbrukas i bränslecellen.

Polaris 140 kommer att säljas av Narbonne till husvagns- och husbilsägare som ansluter denna till fritidsfordonets elsystem och laddar det befintliga batteriet.

”Produkten och applikationsområdet är helt rätt och visar inte bara att marknaden accepterar vårt erbjudande utan ger också en fingervisning om att vår strategi att fokusera våra resurser på konkret produktutveckling och inte visioner ger oss affärer. De nu genomförda förändringarna möjliggjorde den sedan länge planerade emissionen och gör att vi kan finansiera tillverkning av produkter till order som denna” säger Martin Valfridsson, VD och Koncernchef Morphic Technologies AB.

För ytterligare information kontakta:
Johannes Falk, 0706 76 7393